2024. április 27. 02:19

KezdőlapWRCTanak elárulta, mi hiányzott a győzelemhez

Tanak elárulta, mi hiányzott a győzelemhez

-

Ott Tanak és Martin Jarveoja nagyon közel került a Horvát Rallyn, hogy több mint egy év után ismét WRC futamot nyerjen, végül azonban meg kellett elégedniük a második helyezéssel a rendkívül nehéz versenyen. 

Ott Tanak utoljára a tavaly Arctic Rallyn tudott nyerni, az idei Horvát Rallyn azonban csupán egy szakaszra voltak az újabb győzelemtől. A 2019-es rally világbajnok végül a második helyen zárt, így legalább a dobogós eredmény összejött. 

“Az első nap végén akkora hátrányban voltunk a második helyen, hogy nem hittem volna, hogy még a győzelemért tudunk harcolni – mondta Ott Tanak. – Kezdetben nem volt probléma az esőben, de a szakaszok nagyon messze voltak egymástól, ezért nagyon nehéz volt egy jó csomaggal kimenni egy körre. Az egyetlen erősségünk a hétvégén a gumi választás volt, ami szombaton és vasárnap is nagyon jól sikerült.” 

Vasárnap komoly szerepet kapott Ott Tanak murvakéme is, akinek a segítségével sikerült jó gumit választania az észt versenyzőnek. 

“Nagyon jó munkát végzett a murvakémünk, mert azt mondta, hogy esőre gumizzunk, és én egyáltalán nem tartottam valószínűnek az esőt. Inkább csak egy lehetségesnek tartottam. Mivel nagy előnyünk volt a mögöttünk állókkal szemben, kockáztattam. Az első szakasz azonban teljesen száraz volt, ezért kezdtem aggódni, de végül megjött az eső és ott kiválóan működtek a gumik. Hihetetlen, hogy mennyire változatos volt az időjárás.” 

Az utolsó szakaszra az élen állva mehetett Tanak, és helyét próbálta is megtartani. 

“Megpróbáltam az élen maradni, de a szombattal ellentétben nem voltam elég magabiztos és kiegyensúlyozott. Egy kevéssel gyorsabbnak kellett volna lennünk, hogy a Toyota tempóját tartsuk. Ennek ellenére hiba nélkül sikerült a Power Stage.” 

Ott Tanak a tavalyi Finn Rally után tudott ismét dobogóra állni és mostani második helyével a világbajnokság negyedik helyére lépett holtversenyben a Monte-Carlo Rally győztes Sébastien Loebbel. Tanak hátránya 49 pont a három versenyen két győzelmet bezsebelő Kalle Rovanpera mögött. 

Friss