2024. április 25. 18:51

KezdőlapWRCNeuville: Ennél keményebb versenyem még nem volt

Neuville: Ennél keményebb versenyem még nem volt

-

Thierry Neuville az idei Horvát Rallyt a karrierje során a legnehezebb versenynek minősítette, de ennek ellenére nagyon élvezte. 

Thierry Neuville megismételte idén a tavalyi eredményét, melyet Horvátországban ért el, vagyis a harmadik helyet pedig az idei rendezvény elképesztően nehéz volt a szakaszról-szakaszra változó időjárás miatt. 

A Hyundai belga versenyzője akár a győzelmet is megszerezhette volna, ha nincs műszaki hibája, időbüntetése és nem hajt gyorsan közúton, valamint nem szenved balesetet a Power Stage-n. 

“Nagyon élveztük a horvát versenyt, mert szerintem ez a legjobb aszfaltos verseny, melyen valaha is indultam a világbajnokságon – mondta Thierry Neuville. – Az idei verseny ráadásul az időjárás miatt a legkeményebb aszfaltos verseny volt, melyen valaha is versenyeztem. A horvát szakaszok egyébként is különböznek a többi aszfaltos versenyétől, különösen, hogy itt aszfalton is vannak ugratók. A kanyarokat rengeteg helyen le lehet vágni, ami szerintem már sok is, ezért jó lenne a jövőben ezeket kissé csökkenteni. Nagyszerű a verseny környéke, a légkör. Nagy öröm versenyzőként részt venni ezen a rendezvényen.” 

Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője osztja Neuville véleményét. 

“Azt gondolom, hogy a Horvát Rallynak egyértelműen a vb naptárban van a helye, mert ahol két szakasz alatt ilyen hatalmasat változhat a verseny képe, ott világbajnoki versenyt kell rendezni – mondta Millener. – Oké, nyilván ehhez kellett egy kis szerencse is, de gondolj csak bele, hogy mennyi minden történt ezen a hétvégén. Pénteken hatalmas különbségek alakultak ki, és azt lehetett hinni, hogy eldőlt minden, de a későbbiekben is hatalmas kihívást jelentettek a szakaszok. Már korábban is mondtuk, hogy ez a verseny esőben elképesztő lenne, és így is lett. Nincs még egy olyan verseny, ahol a Power Stage szakaszon pontot tudna szerezni egy verseny Rally2-es autóval, továbbá, ahol szinte minden pálya tele lenne nézők százaival. Ez egy nagyon kedvelt verseny nézői és versenyzői szempontból is.” 

Friss