2024. április 26. 09:58

KezdőlapWRCRovanpera kilinccsel előre szeretne nyerni

Rovanpera kilinccsel előre szeretne nyerni

-

Kalle Rovanpera egy álomszerű WRC szezon rajt után a jövő héten csak keresztben fog autózni, miután egy drift versenyen áll rajthoz Írországban. 

Kalle Rovanpera idei szezonja a Rally Világbajnokságon álomszerűen kezdődött, hiszen a Monte-Carlo Rallyn bár csak negyedik lett, Svédországban rendkívül simán nyert és Horvátországban is csak egy defekt és a váratlan eső nehezítette meg győzelmét, ami után 29 pont előnyre tett szert a világbajnokságon Thierry Neuville előtt. 

A 21 éves finn pilóta szabadidején szívesen drifttel, és ennek a hobbijának jövő héten Írországban is szán időt, miután egy drift versenyen áll rajthoz egy Toyota Suprával. 

 “A Mondello Park egy fantasztikus helyszín egy drift versenyhez, elég komoly nyomvonallal – mondta Kalle Rovanpera a Dirtfishnek. – Nem könnyű a pályán végig vezetni, ami mindig egy jó versenyt eredményez nagyon jó pilótákkal. Idén sok induló korábban már nyert Amerikában és más komoly drift versenyen, ezért azt gondolom, hogy a drift legjobb versenyzőivel mérhetem össze tudásom. Tavaly indultam Finnországban egy drift versenyen, ahol szintén többszörös bajnokok álltak rajthoz és ennek ellenére nyerni tudtam. Azt hiszem, Írországban is képes lehetek egy hasonló eredményt elérni.” 

Rovanpera szerint a driftelés használhat a rallysport terén való vezetésnél is, főként, hogy a WRC szezon során murvás versenyek következnek. 

“Manapság a drift autók nagyon erősek, ahogy a rally autók is, ezért egyáltalán nem könnyű őket kézben tartani. Amikor az előtted indulót követed egy méterrel, vagy néha meg is tolód, nagyon uralni kell az autót.” 

Forrás:dirtfish.com

Friss