2024. április 24. 01:07

KezdőlapWRCHorvát Rally: 70 ezer néző a Power Stage-en, 400 ezer a hétvégén 

Horvát Rally: 70 ezer néző a Power Stage-en, 400 ezer a hétvégén 

-

Daniel Saskin, a Horvát Rally szervezőbizottságának vezetője elárulta, mileyn sok néző volt kíváncsi versenyükre és, hogy tervük minden évben egy másik jellegű WRC futam megrendezése. 

Idén is hatalmas sikert aratott a Horvát Rally, mely 2021 után másodszor szerepelt a Rally Világbajnokság naptárában. Idén azonban a sokszor rosszra forduló időjárás sem tudta megakadályozni, hogy a siker elmaradjon. 

Daniel Saskin, a szervezőbizottság vezetője a verseny után részleteket árult el az idei rendezvényről. 

“A rendőrség tájékoztatása alapján 70 000 néző volt a Power Stage szakaszon, valamint nagyjából 400 000 szurkoló a teljes hétvége során – mondta Daniel Saskin. – Ez hatalmas öröm, hiszen idén alacsonyabb hőmérséklet és rosszabb időjárás is volt, mint tavaly. 

A folyamatosan megújuló versenyt a jövőben is garantálná Saskin. 

“Jelenleg 10 ember van a szervezőbizottságban, aki folyamatosan foglalkozik a rendezvénnyel, valamint 15-16 további személy, akik részmunkaidőben dolgoznak. Sohasem vagyok 100%-ig elégedett, mindig azt keresem, hogy min lehetne még javítani. Idén is sikeres versenyt rendeztünk, minden nagyszerűen működött, de továbbra is a tanulás fázisában vagyunk, mert egy WRC futam hatalmas rendezvény. Biztos vagyok benne, hogy még ennél is jobb munkát tudunk végezni, és sok érdekes ötletünk van.” 

A Horvát Rally eddig Zágráb környékén zajlott, miközben az ország a tengerpartjáról ismert, Saskin ezért minden évben változtatna az útvonalon. 

“Szeretnénk minden évben másik útvonalat kijelölni, így minden verseny más lehetne. Ezzel azonban a tévések és a WRC csapatai nem biztos, hogy egyetértenek. Szeretnénk évről évre megújulni, és ezáltal mindig érdekes versenyt rendezni.” 

Friss