2024. április 24. 07:24

KezdőlapWRCGreensmith a lovak közé csap Portugáliában 

Greensmith a lovak közé csap Portugáliában 

-

Gus Greensmith számára nem alakult jól a Horvát Rally, ahol jó részt a defektek miatt megszakadt folyamatos pontszerző sorozata. Azt angol versenyző azonban Portugáliában a lovak közé csap. 

Gus Greensmith két ötödik helyezéssel kezdte a Rally Világbajnokság 2022-es szezonját, amivel a pontverseny negyedik helyéről várhatta a Horvát Rallyt, ahol ugyancsak reálisnak érezte a legjobb ötben való célba érést. 

Ez a cél azonban meghiúsult, amikor az első nap végén a defektek miatt kiállni kényszerült. 

Portugáliában a pont nélküli horvát verseny miatt jó pozícióból indulhat, és ezt szeretné is kihasználni. 

“A nullázás nagyon jó helyzetbe hozott miket a kedvenc versenyre, a Portugál Rallyra – mondta az M-Sport pilótája a Dirtfishnek. – Ebben szeretnénk belekapaszkodni és a dobogós eredményt célozzuk meg. Az első szakasztól kezdve a gázon fogok állni, és mindent beleadok, hogy meglegyen a jó eredmény. Bárhogy is alakul a verseny, nem az erőfeszítésen fog múlni az eredmény.” 

Gus Greensmith Portugáliában nem lesz a gyártói pontokra jogosultak között a fordos csapatban, mivel Sébastien Loeb is rajthoz áll a versenyen, így a brit versenyzőn kisebb teher lesz. 

“Nyomás nélkül versenyezhetek kedvenc versenyemen, amit azért is szeretek, mert 2015-ben itt indultam az első WRC futamomon. Valahogy a Wales Rallyt nem szerettem eléggé, pedig csupán 45 percre laktam a verseny központjától. Portugália sokkal különlegesebb számomra, emiatt a tesztre és a versenyre is két nappal előbb érkezem majd.” 

Forrás:dirtfish.com

Friss