2024. április 18. 04:24

KezdőlapWRCLoeb már nem tér vissza, és ezzel segít az M-Sportnak

Loeb már nem tér vissza, és ezzel segít az M-Sportnak

-

Sébastien Loeb a pénteki baleset után szombaton motorhiba miatt esett ki, és már nem is tér vissza a hétvégén. A következő versenyre azonban ez még előnyökkel is járhat az M-Sport számára. 

Sébastien Loeb négy szakasz után még vezette a Portugál Rallyt, azonban a következőn egy betonszegélynek ütközött, ami kiszakította a Ford Puma Rally1 kerekét, így kiállni kényszerült. 

Szombaton a kilencszeres rally világbajnok visszatért a mezőnybe és az első két szakaszon még takarítania kellett, azonban a második szakaszon kénytelen volt motorhiba miatt megállni, majd újra indulva több percet vesztett a szakaszon. 

Richard Millener a Dirfish-nek elmondta, hogy Sébastien Loeb vasárnap már nem tér vissza, hiszen kiállása előnyökkel járthat csapatának. 

 “Amennyiben Sébastien kiáll a versenyből, úgy a következő versenyre az autóba lehet szerelni új sebességváltót, ami lehet új vagy fel lehet használni egy jokert nagyobb fejlesztéshez a motort és az erőátvitelt illetően” – mondta az M-Sport csapatfőnöke. 

Sébastien Loeb a Monte-Carlo Rallyn győzelemre vezette a debütáló Rally1-es Ford Pumát és a Portugál Rallyn is nagyszerűen teljesített még péntek délelőtt, később azonban jöttek a problémák.. 

A kilencszeres rally világbajnok következő versenyére még nem derült fény, de a pletykák szerint a kenyai Szafari rallyn tér vissza.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss