back to top
2024. május 19. 19:10

KezdőlapWRCEvans: Még mindig hiányzik egy pici 

Evans: Még mindig hiányzik egy pici 

-

Elfyn Evans tavaly nyerni tudott Portugáliában, az idén pedig ez volt az az első verseny, melyen abban a formában versenyzett, mely miatt a bajnokság legnagyobb esélyesének tartották a szezon előtt. 

Elfyn Evans az utóbbi két szezon év végi második helyeit követően idén sokak szerint a vb legnagyobb esélyese, azonban Portugáliában tudott először bajnokesélyes formát mutatni. A walesi toyotás sokáig vezetett és harcolt csapattársával, Kalle Rovanperával, azonban végül a második helyen zárt. 

“Összességében nem volt egy rossz hétvége – mondta Elfyn Evans a versenyt követő sajtótájékoztatón. – Talán jobban is alakulhatott volna a mai nap. Elégedett voltam a teljesítménnyel és az autóval, de egy pici még mindig hiányzik, ami a győzelem megszerzéséhez kell. Szükségünk volt erre az erős teljesítményre a rossz szezonkezdés után, de van még mit tenni.” 

A walesi versenyző szerint Rovanpera megérdemelten szerezte meg a győzelmet. 

“Sokáig adok-kapok szituáció alakult ki köztünk, de ma Kalle nagyon erős teljesítményt nyújtott és megérdemelten nyert. Legközelebb visszafogunk vágni.” 

A második helyezéssel a bajnokság ötödik helyére lépett Evans és bár Rovanperától 70 pont a lemaradása, a harmadik helyen álló Takamoto Katsutát csupán két pont hátránnyal követi. 

“Ez az eredmény valóban jót tett a bajnokságban elfoglalt helyünknek. Ez volt az első murvás futam a szezon során, és a csapatunk bebizonyította, hogy nagyon jó teljesítményre képes ezen a felületen is. Az autó elég gyors és megbízható volt, így probléma nélkül tudtunk versenyezni.” 

Friss