2024. március 28. 18:45

KezdőlapWRCAkio Toyoda: Köszönöm Kalle és Jonne! 

Akio Toyoda: Köszönöm Kalle és Jonne! 

-

Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen elképesztő portugál sikere után Akio Toyoda, a Toyota vezérigazgatója is gratulált a finn párosnak. 

A 21 éves Kalle Rovanpera és 36 éves navigátora, Jonne Halttunen az első napi takarítás ellenére is megtudta nyerni a Portugál Rallyt, így már havon, aszfalton és murván is győzelemre tudta vezetni a Rally1-es Yaris-t. 

A győzelem után Akio Toyoda is gratulált a finn párosnak. 

“Gratulálok Kalle és Jonne! – mondta a Toyota vezérigazgatója. – Elképesztő teljesítmény a sorozatban elért három győzelem, főként úgy, hogy ezt hóban, aszfalton és murván sikerült elérni. Köszönöm, hogy bizonyították a GR Yaris Rally1 versenyképességét minden felületen. Nagyszerű volt látni a kettős sikert is. Köszönöm mindenkinek!” 

Toyoda nem feledkezett meg a walesi Elfyn Evans és honfitársa, Takamoto Katsuta teljesítményéről sem. 

“Elfyn is fantasztikusan vezetett, és nagy megkönnyebbülés ez mindannyiunknak a nehéz versenyek után. Örömmel látom, hogy Taka is folyamatosan fejlődik. Nem szeretném nyomás alá helyezni, de már alig várom, hogy a japán WRC futamon láthassam.” 

A Toyota Kalle Rovanpera révén az idei négy futamból hármat megnyert, és amíg a finn versenyző 46 pontos előnyre tett szert a pilóták bajnokságában, addig a Toyota 59 ponttal vezet a gyártók között. 

A világbajnokság jövő héten a Szardínia Rallyval folytatódik, ahol csupán Sébastien Ogier tudott korábban nyerni a Toyota idei versenyzői közül, a nyolcszorosd rally világbajnok azonban idén nem gyarapítja eddigi négy sikerét az olasz futamon.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss