2024. április 16. 16:22

KezdőlapWRCKenya lesz az újabb nagy csata helyszíne? Ogier ott lesz! 

Kenya lesz az újabb nagy csata helyszíne? Ogier ott lesz! 

-

A Toyota Gazoo Racing megerősítette, hogy a kenyai Szafari Rally lesz a következő versenye Sébastien Ogier-nak, aki így megvédheti tavalyi győzelmét. 

A nyolcszoros rally világbajnok, Sébastien Ogier különleges győzelmet aratott a tavalyi Szafari Rallyn. 

Történt ugyanis, hogy már a harmadik szakaszon megsérült Toyota Yaris WRC-jének felfüggesztése, ami miatt már a péntek délelőtti szakaszok után 2:11,9 perces hátránnyal állt az élen álló Thierry Neuville mögött. 

Később azonban a többiek hibáit és problémáit is kihasználva ezt a hátrányt behozta és végül 21,8 másodperc előnnyel Takamoto Katsutával szemben megnyerte a versenyt. 

Az idei év a rallysport két legeredményesebb versenyzőjének, Sébastien Loebnek és Sébastien Ogier-nak a csatájáról is szól, aminek első felvonását, a Monte-Carlo Rallyn a kilencszeres rally világbajnok nyerte, majd a második alkalommal gyakorlatilag elmaradt a csata, hiszen Portugáliában mindketten korán bajba kerültek már. 

A csata folytatása a június Szafari Rallyn lehet, ahol a Toyota megerősítette a nyolcszoros rally világbajnok, Ogier indulását, aki így a tavalyi győzelmét igyekezhet megvédeni. 

Elképzelhető azonban Sébastien Loeb indulása is a versenyen, melyen 2002-ben már indult a Citroen pilótájaként, és az ötödik helyet szerezte meg. 

A Rally Világbajnokság jövő heti, Szardíniai versenyén Esapekka Lappi vezetheti a negyedik Toyota Yaris Rally1-et Kalle Rovanpera, Elfyn Evans és Takamoto Katsuta mellett. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss