2024. április 25. 21:03

KezdőlapWRCNagyot csalódott az M-Sport 

Nagyot csalódott az M-Sport 

-

Nagy reményekkel indultak az M-Sport versenyzői Portugáliában, azonban a rengeteg probléma után csalódottan kellett távozniuk a Rally Világbajnokság negyedik idei versenyéről. 

Jól kezdett az M-Sport csapata a Portugál Rallyn, hiszen Sébastien Loeb, aki a Monte-Carlo rally után tért vissza a csapathoz, vezette a versenyt. 

Nem sokkal később azonban a kilencszeres rally világbajnok hibázott és kiesett, majd Gus Greensmith és Craig Breen problémái következtek. 

“Nagyszerű versenyzőkkel érkeztünk Portugáliába, és emiatt dobogós eredményben reménykedtünk – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke.  Pénteken amikor Sébastien Loeb vezette a versenyt minden nagyon jónak tűnt és izgatottan vártuk a folytatást. Sébastien Loeb azonban olyan hibát követett el, amire kevesen számítottak tőle. E mellé jöttek még Gus Greensmith és Craig Breen problémái is. Pierre-Louis Loubet és Adrien Fourmaux ugyanakkor jó versenyt teljesítettek. Jövő héten már a Szardínia Rally következik, ami miatt nagy nyomás helyeződik a csapatra.” 

Loeb reméli, hogy lesz még esélye jó eredményre idén. 

“Természetesen nem lehetek elégedett a Portugál Rallyval – mondta Sébastien Loeb. – Pénteken én hibáztam, majd szombaton meghibásodott az autó turbója. Az egyetlen pozitívum, hogy már a verseny elején látszott, hogy jó és nagyon gyors murván is az autó. Bízom benne, hogy lesz még esélyem jó eredményre ebben a szezonban.” 

Négy verseny után az M-Sport a gyártók harmadik helyét foglalja el. 

Friss