2024. április 26. 00:37

KezdőlapWRCTapasztalathiány miatt szenvedett Breen 

Tapasztalathiány miatt szenvedett Breen 

-

Craig Breen igen küzdős verseny végén zárt a nyolcadik helyen Portugáliában. Az M-Sport ír versenyzője szerint a gumikkal kapcsolatos tapasztalathiány okozta a gyengébb formát. 

Craig Breen rengeteg problémával küzdött a Portugál Rallyn, ahol a világbajnokság harmadik helyén állva indulhatott a Ford Puma Rally1-gyel. 

Az ír versenyző számára komoly problémát okozott az autóba bejutó por, majd két defekt és a vasárnapi fékprobléma is, ami miatt csupán a nyolcadik helyet tudta megszerezni. 

Breen azonban úgy véli, hogy a legnagyobb problémát a gumikkal való kevés tapasztalat, valamint a kevés technikás versenyen szerzett tapasztalat okozta. 

“Nem a legjobb döntéseket hoztam a gumiválasztás során – mondta az M-Sport ír versenyzője a Dirtfishnek. – Az utóbbi négy évben csak lágy gumikon versenyeztem, gyors és puha talajú versenyeken. Éppen ezért csak lágy gumit használtam a hétvégén a kemény gumival gyűjtött kevés tapasztalatom miatt. Nagyon sokat vártam a versenytől, ami azonban nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. A pénteki nap végén még nagyon örültem, hogy minden rendben zajlott. Szombaton azonban, amikor nagyot hibáztam a gumiválasztással. Ezt a tapasztalatlanságom okozta a hasonló versenyeken.” 

A nyolcadik eredmény miatt a bajnokságban is a hatodik helyre csúszott Breen, aki Szardínián szeretne javítani. 

“Sokat tanultam Portugáliában technikás versenyekkel kapcsolatban és most nagyon várom, hogy Szardínián javíthassak.” 

Forrás:dirtfish.com

Friss