2024. március 29. 10:20

KezdőlapWRCNeuville: Még többet kell dolgoznunk 

Neuville: Még többet kell dolgoznunk 

-

Thierry Neuville sokáig a győzelemért harcolhatott Portugáliában, azonban a pénteki kerék és hajtásprobléma után végül az ötödik helyen ért csak célba. 

Thierry Neuville hét szakasz után a második helyen állt a Portugál Rallyn, azonban a következő szakaszra menet bal első kerék problémát észleltek, majd a nyolcadik szakaszon hajtás probléma miatt annyi időt veszítettek, hogy a hetedik helyig csúsztak vissza. Szombattól kezdve igyekeztek minél előrébb végezni, és szakaszt is nyerve végül az ötödik helyen zártak. 

“Mindent megtettünk a jó eredmény érdekében ezen a hétvégén – mondta Thierry Neuville. – Nagyon gyorsak próbáltunk lenni a Power Stage szakaszon, hogy tudjunk bónusz pontot is szerezni. A hétvége során sok pozitívumot tapasztaltunk az autóval, kényelmesen érzem magam benne és a tempónkat is megmutattuk, azonban még tovább kell dolgoznunk a jobb eredmény érdekében.” 

A belga versenyző az ötödik hely mellett a Power Stage-en 18 ezredmásodperccel elmaradva csapattársa, Ott Tanak idejétől, a negyedik helyen zárt, amivel két plusz pontot gyűjtött. 

A bajnokságban Neuville őrzi a második helyet, de hátránya a sorozatban harmadik győzelmét arató és éllovas Kalle Rovanperával szemben 46 pontra nőtt. A harmadik Takamoto Katsutát 22 pont előnnyel előzi meg. 

A 34 éves Hyundai-pilóta legközelebb a Szardínia Rallyn próbálhat a győzelemért harcolni, ahol 2016-ban és 2018-ban is az első helyen zárt, valamint további öt alkalommal dobogóra állhatott. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss