2024. április 25. 03:55

KezdőlapWRCTanak: Mindenben fejlődnie kell a Hyundainak 

Tanak: Mindenben fejlődnie kell a Hyundainak 

-

Ott Tanak versenye a Portugál Rallyn nagyon jól indult, hiszen második helyen is állt, később azonban sok probléma miatt jelentős időt vesztett. 

Ott Tanak a Portugál Rally harmadik szakaszát követően a harmadik helyen állt, azonban a folytatásban két defektet is szerzett, és az autó hajtásával is probléma adódott, így a tizedik helyig csúszott hátra. 

A verseny utolsó napján szakaszt is nyerve a hatodik helyig tudott előre lépni, de érthetően nem volt boldog. 

“Megkaptuk az első visszajelzést az autóval murván, és azt kell mondjam, nagyon messze vagyunk a mezőny elejétől – mondta a 2019-es rally világbajnok a Dirtfishnek. “Rengeteg feladat vár még ránk, ahhoz, hogy a megfelelő szintre kerüljünk. Mindent fejleszteni kell még. Nyilván még nyitott a bajnokság, és azt kell mondja, hogy erre a teljesítményre számítottam a verseny előtt. Végül is sikerült minden szakaszt teljesíteni, sok minden tanultunk, amiből okulva a következő versenyen még jobbak lehetünk.” 

Tanak szerint a lemaradás oka az is, hogy az autó elég későn lett kész. 

“Az autó későn készült el, és ami munkát a szezon előtt kellett volna elvégezni, azt most igyekszünk pótolni, és a versenyek elején is ezt a munkát végezzük.” 

A Hyundai versenyzői közül Thierry Neuville áll a legjobban a bajnokságban, 46 pontos hátránnyal a második, míg Tanak 69 pont lemaradással a negyedik. 

A gyártók között a Hyundai Motorsport 59 pont hátránnyal követi a Toyotát és 22 ponttal előzi meg az M-Sportot. 

Friss