2024. április 20. 01:09

KezdőlapWRCAmikor oroszlánok akarták megenni az FIA elnökét - WRC 50 gála 

Amikor oroszlánok akarták megenni az FIA elnökét – WRC 50 gála 

-

A Portugál Rally előestéjén a WRC 50. születésnapi gáláját tartották a verseny helyszínén. Az ünnepségen sok egykori sikeres versenyző vett részt a még aktív sztárok mellett, és együtt számos régi történetet idéztek fel. 

Öt évtized emlékeit próbálták felidézni egyetlen estén a Portugál Rally előestéjén, és a pár óra élménye újabb évekig lesz emlékezetes. 

Amikor Sébastien Ogier megérkezett, körülnézett kiöltözött bajnoktársain, majd elmosolyogva nézett Toyotás öltözékére. 

“Már nagyon vártam a Portugál Rallyt, azért mosolygok – védekezett a nyolcszoros rally világbajnok – Igazából hatalmas megtiszteltetés, hogy egy teremben lehetek ennyi legendával. Kár, hogy nem sokáig tudok maradni.” 

A shakedown korán eljött Ogier-nak, ahogy Sébastien Loeb és Ott Tanak számára is. 

Azonban a múlt nagy sztárjai sokáig mesélték emlékeiket. 

Walter Röhrl egy lélegzetelállító sztorit mesélt 1980-ból, ami az Arganil szakaszon történt vele. Majd következett Ari Vatenen, aki a Hannu Mikkolával történt karambolját idézte fel ugyanazon a versenyen. 

Jelen volt az ünnepségen a négyszeres WRC futamgyőztes Michele Mouton, a WRC Ladies Cup győztese Louise Aitken-Walker, Isolde Holderied és Christine Driano is, akik a nyolcvanas és kilencvenes éveket idézték fel, ahogy Miki Biasion és Carlos Sainz is. 

Marcus Grönholm és Petter Solberg már az ezredforduló sztorijait elevenítette fel, Robert Reid pedig a 2001-es szezon történéseit, amikor Richard Burns-szel világbajnok lett. Derek Ringer és Nicky Grist pedig az ugyancsak felejthetetlen Colin McRae-re emlékeztek. 

Jelen volt természetesen az ünnepségen az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem is, akit egy Szafari Rallyn csaknem felfaltak az oroszlánok, amikor elakadt Toyotájával. 

A sportág múltjának nagy szereplőit egy éjszakára sikerült egy terembe összehívni, és remélhetőleg egy hasonló estére nem kell ismét 50 évet várni. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:wrc.com

Friss