2024. április 25. 19:32

KezdőlapWRCAz FIA javaslata a melegedés megoldására

Az FIA javaslata a melegedés megoldására

-

A Portugál Rallyn komoly problémát jelentett a Rally1-es autók utasterének melegedése, ezért az FIA számos megoldási javaslatot küldött a gyári csapatoknak. 

A Rally1-es autók kipufogórendszere másképp van megoldva, mint a korábbi WRC autókban, ezért különösen a navigátor oldalán nagyon felforrósodik az autó, ami idővel az utasteret is elviselhetetlenné teszi. 

A csapatok és versenyzők egyaránt panaszkodtak már a Portugál Rallyt követően a problémára, és a szövetséget annak megoldására kérték. 

A szövetség pedig nyolc pontból álló javaslatot küldött a gyártók számára, mely már a Szardínia Rallyn és Kenya Rallyn is megoldhatja a melegedést. 

A Dirtfish megtudta, hogy a javaslatok között szerepel egy nyílás kialakítása a szélvédő burkolatán, mely növeli a légáramlást az autó belsejében, ugyanilyen nyílás alakítható ki a visszapillantó tükrüknél, valamint az autó padlóján is. 

A csapatok emellett kerámia bevonatot helyezhetnének el a kipufogó körül, mely éppen a navigátor oldalán fut. 

A további megoldás szerint pedig az amúgy is meglévő tetőszellőző méretét lehetne növelni, valamint ezüstborítású ablakok kialakítását és a hátsó ablakoknál szellőzés kialakítását is javasolja az FIA. 

“Az FIA számos javaslatot terjesztett a WRC Bizottság elé május 25-én a Portugál Rallyn tapasztalat utastér hőmérséklet növekedés megoldására – áll az FIA közleményében. – Az FIA a javaslatok valamely alkalmazására kéri a gyártókat. A javaslatok egy része a homologizációs bizottság engedélyét igénylik. A WRC Bizottság támogatja a probléma minél hamarabb történő megoldását. Az FIA technikai bizottsága és a gyártók minél hamarabb szeretnének megoldást találni, melyet már a Szardínia Rallyn és Szafari Rallyn is lehet alkalmazni.” 

Forrás:dirtfish.com

Friss