back to top
2024. május 06. 12:30

KezdőlapWRCSordo visszatér legsikeresebb versenyére  

Sordo visszatér legsikeresebb versenyére  

-

Dani Sordo karrierje során három győzelmet tudott szerezni, melyből kettőt azon a Szardínia Rallyn, melyen hétvégén ismét indulhat a Hyundai Motorsport csapatával. 

Dani Sordo idei első versenyén indult a Portugál Rally alkalmával, ahol azonnal a harmadik helyen tudott zárni. 

A spanyol pilóta most hétvégén pedig karrierje legsikeresebb versenyén bizonyíthat ismét, ugyanis a Szardínia Rallyn 2019-ben és 2020-ban is nyerni tudott a Hyundai csapatával. 

“A Szardínia Rally mindig különleges verseny számomra, nagyon tetszenek a pályák és maga a helyszín is – mondta a spanyol pilóta. – Tavaly hibáztam, ezért kevésbé volt jó versenyem, de előtte sikeres voltam a szigeten és ebben bízok ezúttal is. A versenyre a szűk utak a jellemzőek, ezért óvatosan kell a kanyarokban vezetni, mert ha kicsit szélesen fordulsz, könnyen sziklának csúszhatsz. Az is jellemző, hogy más beállítást használunk a pályák első és második teljesítésénél, mert először nagyon kicsi, majd nagyon nagy a tapadási szint. Miután hosszú szünetet követően indultam Portugáliában, és már két héttel később Szardínián, így kissé fárasztó a program, de annál motíváltabb vagyok.” 

A 39 éves pilóta két győzelme mellett 2006-ban, 2007-ben is dobogón tudott zárni a Citroen versenyzőjeként. 

Sordo győzelmére idén is nagy tétben lehet akár fogadni, hiszen az első napi nyolcadik rajthelynek köszönhetően akár nagyobb előnyre is szert tehet a tisztább pályákon vezetve. 

A Szardínia Rallyn összesen 21 szakaszt és 307,91 km versenytávot kell teljesíteniük a versenyzőknek.  

Friss