2024. március 28. 17:34

KezdőlapWRCBreen átgondolta a dolgokat 

Breen átgondolta a dolgokat 

-

Craig Breen kevésbé jó Portugál Rallyt követően, az ott tapasztaltakat átgondolva igyekszik jobb eredményt elérni a Szardínia Rallyn, ahova 2018 után tér vissza.

Az M-Sport ír versenyzője, Craig Breen a Monte-Carlo Rallyn elért harmadik, Horvát Rallyn negyedik helyének köszönhetően Portugáliát a bajnokság harmadik helyéről várhatta, azonban a Rally Világbajnokság első murvás versenyén tapasztalt problémák miatt csak a nyolcadik helyen tudott zárni és a pontversenyben is a hatodik helyre csúszott. 

“Nagyon várom már a Szardínia Rallyt, bár nem telt el sok idő Portugália után – mondta Craig Breen.  Nagyon sokat tanultunk a szezon első murvás versenyén, amit átgondolva szeretnénk jobb versenyt teljesíteni Szardínián. Pénteken jó lesz a rajthelyünk, amit szeretnénk kihasználni. Az olasz versenyen pár éve nem indultam, de az idei szakaszok között vannak régiek is. Azt hiszem, jobban szerepelhetünk majd a hétvégi versenyen. Szeretnénk a verseny elejétől gyorsak lenni és visszatérni az élmezőnyben zajló csatákba.” 

A 32 éves pilóta 2011-ben indult először az olasz sziget versenyén, akkor egy R2-es Forddal a WRC Academy nyolcadik helyén zárt. Hat évvel később már a Citroen versenyzőjeként állt rajthoz, de a 25. helyen ért célba a szuperrally lehetőségét is kihasználva, amit 2018-ban a hatodik helyre javított. 

A Szardínia Rallyn összesen 21 szakaszt és 307,91 km versenytávot kell teljesíteniük a versenyzőknek.  


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss