vasárnap, október 2, 2022
KezdőlapWRCEvans még mindig nem elégedett

Evans még mindig nem elégedett

-

- Hirdetés -

Elfyn Evans nagy csatát vívott a Portugál Rally győzelméért Kalle Rovanperával, amiből a finn versenyző jött ki győztesen. A walesi pilóta így nem volt teljesen elégedett a versenyt követően, ezért Szardínián még jobb eredményre törekszik. 

Elfyn Evans a Rally Világbajnokság idei első két versenyét követően a Horvát Rally ötödik helyét megszerezve már mutatta, hogy a sikeresebb útra lépett. A szezon első murvás versenyén pedig sokáig vezetve a győzelemért tudott harcolni, azonban azt még Portugáliában Kalle Rovanperával szemben nem tudta megszerezni. A walesi toyotás azonban újra megpróbálja Szardínián. 

- Hirdetés -

“Portugáliában végre erős eredményt tudtam elérni, és bár nem lehettem teljesen elégedett, ez még jobb teljesítményre sarkall Szardínián – mondta Elfyn Evans.  A csapat megmutatta, hogy nagyon jó teljesítményre vagyunk képesek murván, és úgy gondolom, tovább javulhatunk a következő versenyre. Az mindenképp segít, hogy a naptárban két hasonló jellegű verseny követi egymást, még ha Szardínia szakaszai keményebbek is, mint a portugálok. Az időjárás vélhetően még melegebb lesz, ami miatt nagyon nehézzé válhat az autóban való tartózkodás.” 

A 33 éves pilóta korábban nyolc alkalommal indult a Szardínia Rallyn, ahol tavaly érte el legjobb eredményt Sébastien Ogier-t követve a második helyen célba érve.

- Hirdetés -

A hétvégi verseny első napján az ötödik helyről rajtolva jobb helyzetben lehet, mint közvetlen riválisai, amivel megalapozhatja a sikert.

A Szardínia Rallyn összesen 21 szakaszt és 307,91 km versenytávot kell teljesíteniük a versenyzőknek.  

- Hirdetés -

Friss