2024. március 28. 14:39

KezdőlapWRCLappi komoly célt tűzött ki a Finn Rallyra 

Lappi komoly célt tűzött ki a Finn Rallyra 

-

Esapekka Lappi öt éve éppen hazai Rally Világbajnoki futamán szerezte eddigi egyetlen futamgyőzelmét, ezt a számot pedig idén szeretné tovább növelni. 

Esapekka Lappi csupán negyedik versenyén indult 2017-ben, amikor a Finn Rallyn némi meglepetésre megnyerte a versenyt a Toyota Yaris WRC-vel. 

A 31 éves pilóta azóta sem tudott több versenyt nyerni, bár dobogóra további hét alkalommal, négyszer a Toyotával, háromszor pedig a Citroennel tudott állni. 

Az idei Finn Rallyn azonban újra a Toyotával állhat rajthoz, és célja, hogy vb futamgyőzelmeinek számát tovább gyarapítsa. 

“A Finn Rallyn már szeretnék egy kiugró eredményt elérni – mondta Lappi a Dirtfishnek. – Észtország bár hasonló stílusú futam, tavaly nem indultam ott, ezért idén nem számítok arra, hogy a győzelemért harcoljak. Meglepetésre azonban képes lehetek, majd után a Finn Rallyn már a győzelemért szeretnék harcolni.” 

Kaj Lindström szerint is erős teljesítményre lehet képes Lappi a hazai futamán. 

“Ez az otthoni versenye és tudjuk, hogy ott nagyon gyors lehet – mondta a Toyota Gazoo Racing sportigazgatója. – Tavaly a negyedik helyével bebizonyította gyorsaságát, ezért a Finn Rallyn mi is sokat várunk tőle.” 

Ugyanakkor Lappi győzelméhez Kalle Rovanperának is lehet néhány szava, hiszen számára is hazai verseny lesz, és bár eddigi legjobb e4redménye egy kilencedik hely 2019-ből a Skodával, biztosra vehetjük, hogy nagyon gyors lesz. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss