2024. április 16. 22:16

KezdőlapWRCEvans számára még mindig van ismeretlen tényező 

Evans számára még mindig van ismeretlen tényező 

-

Elfyn Evans tavaly bár már részt vett első Szafari Rallyján, azonban a walesi pilóta még mindig van, amit ismeretlen tényezőnek tekint. 

Elfyn Evans számára nem teljesen alakult jól a tavalyi kenyai Szafari Rally, mert már a harmadik szakaszon kitörte Toyotájának kerekét, így a szuperrally szabályt alkalmazva végül a 10. helyen ért célba. 

A walesi toyotás számára az idei szezon során a horvát és portugál versenyeket leszámítva ugyancsak nem sok siker akad, így csupán a hatodik helyen áll a bajnokságban, így azonban sokkal jobb helyzetből indulhat a szezon legnehezebb versenyén. 

“Annak ellenére, hogy tavaly már indultam és szereztem némi tapasztalatot Kenyában, még mindig van ismeretlen tényező – mondta Elfyn Evans. – Tavaly már láttuk, hogy a körülmények egyik szakaszról a másikra nagyot változhatnak. Néhány szakaszon puha homok, másikon már durva, harmadikon pedig egészen durva lehet a talaj. Nagy kihívás ez a verseny a párosoknak, az autóknak és a mérnököknek is. Eddig jó érzés volt murván versenyezni a Rally1-es autóval, és bízom benne, hogy így lesz ez Kenyában is.” 

Az idei Szafari Rallyn 19 szakasz vár a versenyzőkre, a versenytáv pedig 363,44 km lesz.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss