2024. március 29. 06:22

KezdőlapWRCNégy amerikai verseny is lehet a vb-n 

Négy amerikai verseny is lehet a vb-n 

-

Mármint az amerikai földrészen. 2023-ban akár négy amerikai verseny is a 14 futamosra bővülő WRC naptárba kerülhet, köztük Mexikó, Argentína, Egyesült Államok és Chile. 

A koronavírus járvány miatt az utóbbi években kikerült a WRC naptárból az amerikai földrész, jövőre azonban egy versennyel több futamot rendeznének és a naptárba ismét bekerülhetnek tengerentúli versenyek. 

Mexikó és Argentína visszatérése szinte biztos, de ugyancsak jó esély van a Chile Rally visszatérésére is, melyet 2019-ben rendeztek csak meg, később belpolitikai válság, majd a járvány miatt nem lehetett a WRC naptárba tenni. 

“Részeleteket nem tudok elárulni, de annyit mondhatok, hogy jó helyzetben vagyunk – mondta Felipe Horta, a Chile Rally szervezőbizottságának vezetője a MotorboxRadio-nak. – Egyértelmű cél a világbajnokság visszahozatala Chilébe, ezért szoros az együttműködésünk a közigazgatással és a megyei hatóságokkal. Természetesen a költségvetés megteremtése a legnehezebb, amihez partnerek kellenek. Most azt látjuk, hogy a hatóságok és szponzorok is érdeklődnek a projekt iránt. Amennyiben sikerül ismét WRC futamot rendezni, egészen biztosan jobb lesz, mint a 2019-es.” 

Horta szerint akár négy amerikai vb futam is lehet. 

“Mexikó és Argentína mellett az Egyesült Államok naptárba kerülése is a világ legjobb döntése lehetne, amihez csatlakoznánk mi is. Amennyiben ez a négy ország vb futamot rendezhetne, úgy Chile lehetne az első vagy utolsó amerikai futam.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss