2024. április 19. 18:53

KezdőlapWRCFinn Rally: Nem tilthatjuk meg az indulást 

Finn Rally: Nem tilthatjuk meg az indulást 

-

A Finn Rally világbajnoki futamra is leadta nevezését az orosz Nikolay Gryazin, akit Észtországból a belügyminisztérium kitiltott, azonban úgy tűnik Finnországban elindulhat, ahogy Vitalii Antonov is egy Renault Clio Rally5-tel. 

Mindössze 45 nevezés érkezett a Finn Rallyra, köztük két orosz versenyzőé, Nikolay Gryazin és Vitalii Antonov. 

A Finn Motorsport Szövetség bár korábban megtiltotta, hogy orosz és fehérorosz versenyzők induljanak finn versenyeken Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt, úgy tűnik a Finn Rally szervezői ezt nem kívánják megtiltani. 

“Teljesen mindegy, hogy az AKK milyen politikát folytat az oroszokkal és fehéroroszokkal kapcsolatban, ez egy világbajnoki futam. – mondta Kai Tarkiainen, a Finn Rally igazgatója a Rallit.fi oldalnak. – A Finn Rallyra az FIA irányelvei, szabályai a mérvadóak. A sport szempontjából nem tudjuk megtiltani az indulást. A finn kormány ráadásul megnyitotta az országot az orosz állampolgárok előtt, így ez az akadály is elhárult a versenyen való részvételük előtt.” 

Tarkiainen nyilatkozott a kevés nevezőről is. 

“Úgy tűnik, hogy a tendencia a 45 körüli nevező felé mozog, hiszen Észtországban is 43, Svédországban pedig 50 körüli nevező volt. Egyes dél-Európai versenyeken több a nevező, de ott nemzeti rallymezőny és egyéb kupák indulói is növelik a létszámot. A mezőny azonban igen minőségi. Rally1-es autóval három finn versenyző is indul.” 

A Finn Rallyn Esapekka Lappi, Kalle Rovanpera és Jari Huttunen is egy hibrid, Rally1-es autóval áll rajthoz. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss