2024. április 19. 21:52

KezdőlapWRCRaikkönen indul a Finn Rallyn 

Raikkönen indul a Finn Rallyn 

-

Kimi Raikkönen 11 évvel ezelőtt már indult a Finn Rallyn, most pedig unokaöccse, Justus Raikkönen áll rajthoz egy Rally4-es Peugeot-val. 

Kimi Raikkönen 2009-ben S2000-es Fiat Puntóval, majd 2010-ben és 2011-ben Citroen WRC-vel, C4-gyel és DS3-mal állt rajthoz a Finn Rallyn. Legjobb eredményét pedig 11 évvel ezelőtt érte el, amikor a kilencedik helyen ért célba. 

Idén újra jelen lesz a versenyen egy Raikkönen, mégpedig Justus, Kimi unokaöccse, aki egy Peugeot 208 Rally4-gyel áll rajthoz. 

A 17 éves versenyző 2020-ban kezdte rally karrierjét egy Toyota Yaris volánja mögött, majd tavaly egy 1,6-os Ford Fiestával versenyzett, idén azonban a Ford mellett már R2-es Peugeot-t is kipróbált, míg a Rally Világbajnokság finn versenyén egy Rally4-es Peugeot-val ismerkedik. 

Justus idén a Finn Rally Bajnokság SMS kategóriájában egy negyedik, két ötödik és egy hatodik helyezéssel az ötödik helyen áll. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss