2024. május 04. 19:19

KezdőlapWRCSolberg nagy célt tűzött ki és komolyan gondolja 

Solberg nagy célt tűzött ki és komolyan gondolja 

-

Oliver Solberg egyik kedvenc versenye következik a Rally Világbajnokságon az Észt Rallyval, ahol szeretne dobogóért harcolni a Hyundaijal. 

“Az Észt Rallyt vártam egész évben leginkább – mondta Oliver Solberg. – Itt már sokszor indultam és kétszer nyerni is tudtam. Szeretnék a dobogóért harcolni a hétvégén, ami célt már régen kitűztem. Nagyon gyorsak a szakaszok sok ugratóval. Most fogok először top kategóriás autóval Észtországban versenyezni, ami megnehezíti a dolgomat, de nagyon sokat versenyeztem már itt, szóval olyan, mintha a második hazai versenyemen indulnék. A szakaszok második teljesítésénél az utakon mély nyomok alakulhatnak ki, ami miatt jól vezethető, és jól tapadó autó szükséges. A legfontosabb minden körülmény között, hogy a jobb lábadat a pedálon tartsd!” 

Oliver Solberg idén eddig négy versenyen indult a Rally1-es autóval, legjobb eredményét pedig Svédországban érte el, ahol hatodik lett. Továbbá még egy pontszerző helyezése volt, Kenyában a 10. helyen ért célba. 

Solberg az első napon tízedikként rajtolhat, ami nagyon jó feltételeket teremthet számára, ahhoz, hogy valóban a dobogóért tudjon harcolni.. 

A svéd-norvég versenyző eddig négy alaklommal indult Észtországban 2019-ben az RC2-es géposztályt nyerte R5-ös Volkswagennel, míg egy évvel később már a WRC3-ban tudott nyerni. 

A jövő heti észt versenyen 24 szakasz vár a mezőnyre, a versenytáv pedig 313,84 km lesz.    

Friss