2024. április 23. 10:23

KezdőlapWRCTanak: Észtországban nem is lehet más a cél 

Tanak: Észtországban nem is lehet más a cél 

-

Ott Tanak 2020-ban már nyerni tudott hazai versenyén világbajnoki mezőnyben, ezt az eredményt pedig idén újra megismételné. 

Ott Tanak az Észt Rally legeredményesebb versenyzője, miután 2014-ben Európa-bajnoki mezőnyben, 2018-ban és 2019-ben észt bajnoki mezőnyben, 2020-ban pedig világbajnoki mezőnyben tudott nyerni a rendezvényen. 

Az idei észt versenyen talán kissé kevesebb lesz az ugrató, de a tempós pályák továbbra is nagy sebességet fognak megengedni, Ott Tanak pedig bízik, hogy megszerezheti ötödik győzelmét is a Tartui versenyen. 

“Idén lesz először kissé simább a felület az Észt Rallyn, de a pályák talán még gyorsabbak lesznek, mint eddig – mondta Ott Tanak. – Biztos vagyok benne, hogy nagyon szórakoztató verseny lesz és muszáj lesz kihozni magunkból és az autóból is a maximumot. Már a kezdetektől fogva arra kell törekednünk, hogy elszakadjunk a többiektől és irányítsuk a versenyt. Nagyszerű lesz a csodálatos szurkolók előtt vezetni. Ugyanakkor nincs a hazai rendezvényen nagyobb nyomás rajtunk, viszont a hazai versenyen nem lehet más a cél, mint a legjobb eredményt elérni és a legtöbb ponttal távozni.” 

Ott Tanak a világbajnoki pontverseny negyedik helyéről várhatja hazai futamát. 

A hétvégi észt versenyen 24 szakasz vár a mezőnyre, a versenytáv pedig 313,84 km lesz. 

A versenyzők dolgát az időjárás is megnehezítheti, mert a 20 fok körüli hőmérséklet mellett zivatarok is előfordulhatnak. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss