2024. április 26. 00:35

KezdőlapWRCLoubet: Földön maradni, tovább fejlődni

Loubet: Földön maradni, tovább fejlődni

-

Pierre-Louis Loubet Szardínián először mutatta meg igazi tehetségét, azonban a negyedik hely után továbbra is szeretne a földön maradni és tovább fejlődni. 

Pierre-Louis Loubet idei negyedik versenyére készül az M-Sport csapatával, mellyel Szardínián igazi meglepetést okozva már a negyedik helyen ért célba. A francia versenyző kihagyta a kenyai Szafari Rallyt, de Észtországban ismét a Ford Pumába ülhet, mellyel folytatná fejlődését. 

“Nagyon örülök, hogy Észtországban is indulhatok, mert mindig nagy élmény a gyors utakon erős autót vezetni – mondta Pierre-Louis Loubet. – A portugál hetedik és olasz negyedik hely után továbbra is a fejlődés a legfontosabb. Higgadtnak kell maradnunk, mert a gyors pályákon nem fér bele a hiba. Szeretnénk jól érezni magunkat az autóban, Észtország után pedig Finnország az idei két legfontosabb verseny számunkra.” 

A francia versenyző az első napon a nyolcadikként rajtolhat, amivel akár egy újabb jó eredményt is megalapozhat Észtországban. 

A hétvégi észt versenyen 24 szakasz vár a mezőnyre, a versenytáv pedig 313,84 km lesz.   

A versenyzők dolgát az időjárás is megnehezítheti, mert a 20 fok körüli hőmérséklet mellett zivatarok is előfordulhatnak. 

Friss