2024. március 29. 03:37

KezdőlapWRCA csapatvezetők is autóba ülnek az Észt Rallyn 

A csapatvezetők is autóba ülnek az Észt Rallyn 

-

A Rally Világbajnokság három gyártójának csapatvezetői az Észt Rally csütörtök esti szuperspeciál szakaszon ülnek autóba, egész pontosan teherautóba. 

Julien Moncet, Jari-Matti Latvala és Richard Millener is autóba, E13-as kategóriájú teherautóba ül az Észt Rally csütörtök esti szuperspeciál szakaszán, hogy összemérje tudását. 

“Vezettem már teherautót, de ilyet még soha – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke, aki versenyzői karrierje során 18 vb futamot nyert meg. – Biztosan jó szórakozás lesz, mert a jármű hátsó része valószínűleg könnyű, ezért sokat fogunk csúszkálni, viszont a sebességváltás terén számítok egy kis nehézségre.” 

Julien Moncet szintén rendelkezik versenyzői tapasztalattal, hiszen korábban gokartozott és rallycross versenyeken is részt vett. 

“Mindennek már 20 éve! – kommentálta a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. – Kíváncsi leszek miként tudom megnyomni a teherautó pedáljait. Ha ezt nem én nyerem, de a vasárnap délután mi örülhetünk, akkor már jó hétvégénk volt.” 

Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója ugyanakkor nem hajlott volna a versenyre. 

“Nincs szükségem teherautóra, hogy hülyét csináljak magamból – mondta Wilson. – Viszont a pálya szélén kíváncsi leszek a versenyre.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss