2024. április 25. 02:15

KezdőlapWRCLegendás verseny tér vissza a WRC-be 

Legendás verseny tér vissza a WRC-be 

-

Jövőre újra a Rally Világbajnokság naptárába kerül a legendás Mexikó Rally, pontos ideje még nincs a versenynek, de az szinte biztos, hogy márciusban kerül megrendezésre. 

A Mexikó Rallyt 2020-ban tudták utoljára megrendezni, azonban a járvány kitörése és a repülőjáratok sorozatos törlése miatt az utolsó napot már törölték. 

2023-ban visszatér a murvás verseny a Rally Világbajnokság naptárába. És bár pontos dátuma még nincs a legendás mexikói futamnak, szinte biztos, hogy marad a hagyomány és márciusban kerül megrendezésre, mert akkor egyébként is szünet van a WRC-ben és így elkerülik a legmelegebb és a csapadékos időjárást is. 

“2023-ban visszatér Guanajuatóba a Rally Világbajnokság mezőnye – mondta Diego Sinhue, a régió kormányzója a közösségi oldalán. – Ez nagy motiváció számunkra, mert a Mexikó Rally újbóli megrendezése a bizalmat sugallja a régió iránt és nagy lehetőség a turizmus reklámozására. Szeretnénk egy nagyszerű rendezvényt készíteni.” 

A 2023-as WRC naptár vélhetően csak a Motorsport Világtanács október 19-i ülésén kerül nyilvánosságra, annyi azonban már biztos, hogy az idei évhez képest egy futammal több, 14 kerül a naptárba. Ebből nyolc lesz Európai, hat pedig azon kívüli rendezvény. 

Az is biztos, hogy Kenya marad a naptárban, mert a Szafari Rally szervezőivel a WRC promótere hosszútávú szerződést kötött. Nagy valószínűséggel a japán és új-zélandi vb futam is marad, míg a fentmaradó helyekért az Egyesült Államok, Argentína és Chile versenyez. Ausztrália valószínűleg nem kerül a naptárba. 

Friss