2024. április 20. 09:30

KezdőlapWRCNeuville: Észtországban mindig fontos a jó eredmény 

Neuville: Észtországban mindig fontos a jó eredmény 

-

Thierry Neuville a második helyen áll a bajnokságban és az Észt Rallyn szeretné megismételni tavalyi dobogós eredményét, ami különösen fontos lenne csapattársa, Ott Tanak hazai futamán. 

Thierry Neuville eddig minden idei versenyen tudott pontot szerezni, és két dobogós eredményének is köszönhetően a bajnokság második helyéről várhatja az Észt Rallyt, csapattársa, Ott Tanak hazai versenyét, melyen a belga versenyző mindig szeretne jól szerepelne. 

“AZ Észt Rally a szezon egyik leggyorsabb rendezvénye, ráadásul Ott Tanak hazai futama, ahol mindig fontos, hogy jó eredménnyel zárjunk – mondta Thierry Neuville. – Én is nagyon élvezem az észt pályákon való vezetést. Az első versenyünk kissé nehéz volt, de megismerve a pályákat már hamar a kedvenceddé válnak a pályák. Kissé hasonlít Finnországra, nagyon gyorsak a pályák, csak kevesebb az ugrató. Mivel puha a talaj, így általában a szakaszok második teljesítésére mély nyomok alakulnak ki, így az ugratók is nagyobbak lesznek. Tavaly sikerült dobogón zárni és idén is ebben bízunk.” 

A belga versenyző még 2012-ben indult először az Észt Rallyn és azonnal a második helyen zárt Citroen DS3 WRC-vel, 2020-ban már a Hyundai versenyzőjeként indult, azonban műszaki hiba miatt nem tudott célba érni, tavaly azonban a harmadik helyet szerezte meg. 

A hétvégi észt versenyen 24 szakasz vár a mezőnyre, a versenytáv pedig 313,84 km lesz.  

A versenyzők dolgát az időjárás is megnehezítheti, mert a 20 fok körüli hőmérséklet mellett zivatarok is előfordulhatnak. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss