2024. április 25. 13:28

KezdőlapWRCMillener így lett az M-Sport csapatvezetője 

Millener így lett az M-Sport csapatvezetője 

-

Richard Millener 2019 óta vezeti az M-Sport csapatát, a Rally Világbajnokság hivatalos oldalának pedig elmesélte, miként is vált csapatvezetővé. 

Richard Millener 2006 előtt farmot üzemeltetett Nailsea-ben, az M-Sport Cumbriai központjától 500 kilométerre. 16 évvel ezelőtt azonban összecsomagolt és csatlakozott Malcolm Wilson csapatához, ahol az alkatrész – és értékesítési részlegénél kapott állást. Millener elárulta, hogy az új munkakör betöltése komoly kockázatot jelentett, de végül megérte elvállalni. 

2019-ben pedig átvette Malcolm Wilsontól a csapatvezetői pozíciót, amit akkor már Wilson 22 éve töltött be. 

Millener éppen akkor vette át a csapatvezetést, amikor főként Sébastien Ogier vezetésével 2017-ben gyártó vb címet és 2017-ben és 2018-ban pedig egyéni vb címet is szerzett az M-Sport. 

“Abban a két évben nagyon sokat segítettem Malcolm Wilson munkáját – mondta a WRC oldalának a 38 éves Millener. – Amikor 2018 végén Sébastien Ogier elhagyta a csapatot, én sem tudtam, hogy mihez akarok kezdeni.” 

És éppen akkor kapott egy másik ajánlatot is Millener. 

“Kaptam egy másik csapattól is megkeresést és nem tudtam mit tegyek. Mindig nyitott vagyok a lehetőségekre, de úgy gondoltam, hogy csak egy igazán jó lehetőség miatt távozom Wilson mellől, mert ő vitt a csapathoz és ő segített oda, ahol akkor voltam. Ezért elmentem beszélni Malcolmmal, majd később néhány ötlettel ismét leültünk beszélni. Leírtam, hogy mit tehetnék a jövőben, mert már előtte jeleztem neki, hogy szeretnék továbbra is kihívást magamnak.” 

Erre Malcolm Wilson azt felelte Millenernek: Ha nem kérsz kihívást, nem fogsz kapni. 

“Ezért készítettem egy dokumentumot Malcolmnak néhány ötlettel, köztük, hogy szeretnék csapatvezető lenni egyszer. A következő héten pedig azt mondta nekem, ha csapatvezető szeretnék lenni, akkor az leszek.” 

Mivel a 2019-es szezon már közel volt, így Millenernek és csapatának igazán mozgalmas időszak következett, azonban Malcolm Wilson mind a mai napig részt vesz a fontos döntésekben és jelen van a legtöbb WRC futamon is. 

“Először nem is tudtam, hogy miként álljak az új munkához, nem szerettem volna, ha úgy tűnik, hogy elveszem Malcolmtól vagy mástól a munkát. Malcolm a mai napig részt vesz a döntésekben, és igazi csapatmunka zajlik az M-Sportnál, együtt hozzuk a döntéseket.” 

Millener számára végül elegendő kihívást jelentett a csapatvezetés átvétele. 

“A csapatvezetés átvétele egy álmom valóra válását jelentette. Úgy éreztem, hogy készen állok a kihívásra, és Malcolm Wilson megadta a lehetőséget.” 

Friss