2024. április 20. 12:24

KezdőlapWRCAz M-Sport éppen ezt szerette volna látni Breentől 

Az M-Sport éppen ezt szerette volna látni Breentől 

-

Az M-Sport ír versenyzője, Craig Breen az ötödik helyen állva a Finn Rally szombati napján bár balesetet szenvedett, de a fordos alakulat csapatvezetője, Richard Millener elégedett volt versenyzője teljesítményével. 

Az M-Sport a Finn Rallyn szerette volna, ha Craig Breen többet kockáztatva versenyez, és pont ezt tette az ír versenyző. Nyilván a baleset nem volt a tervben, de Richard Millener szerint Breen amíg versenyben volt, pont azt tette, amire utasították. 

“A verseny előtt nem szerettem volna, ha Craig Breen egy biztonságos vezetéssel az ötödik vagy hatodik helyért harcol – mondta Richard Millener a Dirtfishnek. – Azt szerettük volna, ha harcolni látjuk. Rendben, Elfyn Evans vagy Kalle Rovanpera így is 6-7 másodperccel gyorsabbak voltak, de jelenleg nem is várhatjuk el, hogy a győzelemért harcoljon Craig, mert a riválisok magasabb szinten vannak. Szombat reggeli teljesítményével azonban elégedettek vagyunk.” 

Millener szeretné, ha idővel az eredményekben is megmutatkozna Breen igazi tempója. 

“Mi csapatként megadunk mindent, ami a jó eredményhez kell, de az eredményt a versenyzőnek kell elérnie. Mindenkinek felelősséget kell vállalni az eredményekben és a versenyzőpárosé a legnagyobb felelősség. Az egész csapat keményen dolgozik, és Craignek is meg van a kellő gyorsasága és idővel a gyorsaságot az eredményekben is látnunk kell. Az Ypres Rallyra nehéz lesz felkészülnie, de mi mindent biztosítunk számára és tudjuk, hogy képes lesz az erős eredményre.” 

Craig Breen a szombati második szakaszon szenvedett balesetet, amikor egy ugratást követően egy domboldalon landolt és a Ford Puma Rally1 kereke kitört. 

“Minden tőlünk telhetőt megtettünk, próbáltuk a tempónkat tartani szombat reggel – mondta Breen. – Élveztem a szombat reggeli első szakaszt, a másodikon azonban lecsúsztunk a helyes nyomvonalról és a dombon landoltunk. Nagyon sajnálom a csapatot, mert keményen dolgozik mindenki, hogy mi a megfelelő eredményt tudjuk elérni.” 

Az ír versenyző balesetet után az M-Sport legjobb eredményét Gus Greensmith érte el, aki hetedik lett. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss