2024. április 26. 04:44

KezdőlapWRCSolberg helyét Suninen veheti át? 

Solberg helyét Suninen veheti át? 

-

Egyelőre meg nem erősített hírek szerint a gyenge formát mutató Oliver Solberg helyét Teemu Suninen veheti át a Hyundai főcsapatában. 

Oliver Solberg talán karrierjének leggyengébb időszakát éli idén, pont akkor, amikor a Hyundai Motorsport harmadik Rally1-es autóját felváltva vezetheti Dani Sortdoval. 

A 2003-as világbajnok Petter Solberg fia idén már hat versenyen vezethette a hibrid i20-ast, azonban csupán két alkalommal tudott pontot szerezni és a Finn Rallyn is az első pénteki szakasz első kanyarjában véget ért számára a hétvége. 

A 20 éves versenyzővel kapcsolatban már szárnyara kaptak a Rally Világbajnokság szervizparkjában olyan hírek, melyek szerint hamarosan Teemu Suninen veheti át a harmadik autó vezetését Solbergtől, míg ő a WRC2-es csapatban folytathatná a szezont. 

“Ezzel kapcsolatban nem tudok semmit, de nem is az én dolgom, hogy foglalkozzak vele – mondta Teemu Suninen a Finn Rally után. – természetesen szeretnék egyszer visszakerülni a legerősebb kategóriába, de jelenleg a mostani feladat minél jobban történő elvégzésére koncentrálok. Ez pedig most a WRC2-es Hyundai i20 N Rally2 fejlesztése.” 

Suninen a Finn Rally utolsó szakaszán még a WRC2 győzteseként ért célba, azonban a felügyelők később kizárták, így a győzelmet Emil Lindholm szerezte meg. 

Dani Sordo idén kétszer vezethette a Rally1-es autót és a Portugál Rallyn, valamint Szardínia Rallyn is a harmadik helyen ért célba. 

Friss