2024. április 26. 01:44

KezdőlapWRCBomba készül robbanni? Tanak csapatot vált?

Bomba készül robbanni? Tanak csapatot vált?

-

Ott Tanak 2019 végén, első és azóta is egyetlen vb címe után elhagyta a Toyotát és a Hyundai Motorsporthoz igazol, ahol igazán kiugró eredményt nem tudott eddig elérni. Belga lapinformáció szerint az észt versenyző megelégelte ezt, és csapatot vált 2023-ra. 

Ott Tanak 2019-ben megszerezte első vb címét a Toyota csapatával, majd nagy meglepetésre a következő szezonra a Hyundaihoz igazolt, ahol azonban már nem tud azóta sem elég jól szerepelni, bár 2020-ban még harmadik lett a világbajnokságon, tavaly csak ötödik lett. Idén Szardínián, valamint Finnországban is megvillantotta 2019-es formáját az észt versenyző, és jelenleg a vb pontverseny második helyét foglalja el. 

A belga DH Les Sports lap pedig olyan információk birtokába jutott, mely szerint az észt versenyzőnek elege lett a Hyundai idei problémáiból, és hogy a Rally1-es autót nem tudta elég gyorsan kifejleszteni és 2023-ra kész csapatot váltani. 

Tanak
Fotó: Hyundai Motorsport

A lap az információkat Tanak által Finnországban tett nyilatkozataira alapozza, amit az észt versenyző az autójával kapcsolatban tett.  

“Nagyon küzdök az autó vezetésével – mondta Finnországban Ott Tanak, annak ellenére, hogy péntek reggeltől vezette a versenyt és végül nyerni is tudott. – Egy rémálom vezetni.” 

Továbbá a belgák azt is észrevették, hogy Tanak a saját webáruházában elkezdett kiárulni minden Hyundai-jal kapcsolatot termékét. 

A belga lap pedig már azt is tudni véli, hogy a 34 éves versenyző az M-Sportnál fogja folytatni karrierjét, ahol 2017-ig versenyzett. 

Fotó: M-Sport

Tanak még a 2023-as szezonra is érvényes szerződéssel rendelkezik a Hyundainál, azonban állítólag, amennyiben nem elégedett az autójával, úgy ez a szerződés felbontható. 

Az észt versenyző, valamint csapattársa, Thierry Neuville idén többször hangoztatta, hogy nem elégedett Julien Moncet tevékenységével, és Andrea Adamo decemberi távozása után nincs elég erős vezetője a koreai gyártónak. 

Az M-Sport csapatvezetője, Richard Millener pedig nemrég kijelentette, hogy Craig Breen mellett szüksége lenne egy erős versenyzőre, aki képes a futamgyőzelmekért harcolni.  

Amennyiben megvalósulna Tanak M-Sporthoz igazolása, úgy mindhárom gyártónak lehetne egy vb címre esélyes versenyzője: Tanak az M-Sportnál, Thierry Neuville a Hyundainál, valamint Kalle Rovanpera a Toyotánál. 

Friss