2024. április 27. 02:56

KezdőlapWRCKankkunen különleges autóval indul az Ypres Rallyn 

Kankkunen különleges autóval indul az Ypres Rallyn 

-

A négyszeres rally világbajnok Juha Kankkunen is ott lesz az Ypres Rallyn, ahol egy hidrogén hajtású Toyota Yarist fog vezetni. 

A négyszeres rally világbajnok Juha Kankkunen az Ypres Rallyn egy hidrogén hajtású Toyota Yarist fog vezetni a belga verseny minden napján egy szakaszon előfutóként. 

A Toyota GR Yaris H2 autóval Jari-Matti Latvala, valamint Akio Toyoda is indult már a nyár eleji Fuji 24 órás versenyen. 

“Nagyon érdekes látni ezt az autót a valóságban – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője. – Fujiban ugyancsak érdekes volt vezetni, most pedig lehetőség nyílt rá, hogy rally versenyen is megmutassuk. Szívesen vezettem volna az autót én is Belgiumban, de ott elsősorban a csapatra kell koncentrálnom, de nagyon várom Juha visszajelzését az autóról.” 

Juha Kankkunen 1986-ban a Peugeot B-csoportos autójával, 1987-ben és 1991-ben a Lanciával, 1993-ban pedig a Toyotával nyert rally világbajnokságot. A 63 éves finn legenda utoljára a 2010-es Finn Rallyn indult WRC futamon Ford Focus WRC-vel, míg utolsó rally versenyén 2018-ban állt rajthoz a spanyol Trsmiera Rally Festival rendezvényen egy Toyota Celicával. 

Friss