2024. március 29. 14:47

KezdőlapWRCNeuville: Nem lesz könnyű megismételni a tavalyi eredményt 

Neuville: Nem lesz könnyű megismételni a tavalyi eredményt 

-

Thierry Neuville hazai versenye következik a Rally Világbajnokságon és a belga versenyző tavaly nyerni tudott az Ypres Rallyn, idén azonban a Hyundai versenyzője nehéz futamra számít. 

Régóta ezt a versenyhétvégét várta Thierry Neuville, hiszen a belga Ypres Rally hazai környezetben, hazai szurkolók előtt vezethet. 

A 34 éves versenyző legutóbbi két indulása során megnyerte a versenyt, köztük tavaly, amikor már világbajnoki pontokat osztottak a futamon, ezért szeretné ezt az eredményt idén is megismételni, bár tudja, nem lesz könnyű dolga. 

“A hazai versenyen az a futam, melyre egész évben várunk – mondta Thierry Neuville. – A tavalyi győzelem után jó emlékeim vannak erről a versenyről, és örülünk, hogy egy sor murvás futam után ismét aszfalton vezethetünk. Szeretnénk a hazai szurkolók előtt ismét nyerni, ezért mindent meg fogunk tenni és elég motiváltak is vagyunk. Egyértelműen a cél a győzelem megszerzése, ami nem lesz könnyű, mert ez egy nehéz verseny, és ha versenyképesek szeretnénk lenni, akkor mindennek a helyén kell lennie.” 

Thierry Neuville a Finn Rallyn az ötödik helyen zárt és egy ponttal kevesebbet szerzett a Power Stage szakaszon, mint a győztes csapattársa, Ott Tanak, így egy ponttal elveszítette a világbajnokság második helyét, azonban Belgiumban ezen ismét változtathat. 

A 2022-es Ypres Rallyn 20 szakasz és 281.58 km versenytáv vár a mezőnyre, akiknek a dolgát csütörtöktől szombatig bármikor megnehezítheti egy-egy zápor. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss