2024. április 25. 16:05

KezdőlapWRCIsmét lehet McRae a világbajnokságon 

Ismét lehet McRae a világbajnokságon 

-

A 18 éves Max McRae nemrég tesztelt egy Rally3-as Ford Fiestát, amit követően egy 2023-as Junior WRC programon kezdett el dolgozni Alister McRae fia és Colin McRae unokaöccse. 

Max McRae 2020-ban kezdte rallypályafutását Ausztráliában, ahol édesapjával, Alister McRae-vel él. A 18 éves versenyző idén már Nagy-Britanniában és Írországban is gyarapította versenyzői tapasztalatait, majd egy Ford Fiesta Rally3-mal is tesztelt, mellyel jövőre már a Junior Világbajnokságon szeretne indulni. 

“Már tervben volt a junior vb-n való indulás, de miután teszteltem a Rally3-as Fordot, már biztos vagyok benne, hogy ez jelenti a jövőt számomra  mondta Max McRae.  Nagyon reálisnak tűnik, hogy összetudjunk hozni egy junior világbajnoki programot ezzel az autóval, ezért most ezen dolgozunk.” 

Ez azonban komoly anyagi hátteret is igényel. 

“Az ausztrál versenyekről kilépni a világbajnokságra hatalmas anyagi terhet jelent, de ugyanakkor nagy tapasztalat megszerzését is jelenti olyan versenyeken, mint a havas svéd futam, vagy aszfaltos horvát verseny, de említhetném a murvás Szardínia Rallyt, vagy Észtországot is. Nem tudom, hogy milyen versenyek lesznek a 2023-as JWRC naptárban, de ezek a versenyek jelentik egyelőre az álmot, ahol komoly tapasztalatot lehet szerezni.” 

A Rally3-as autóról jó véleménye alakult ki Max McRae-nek a teszt után. 

“A Rally3-as autó egy fantasztikus jármű, valami ilyesmi formálódik az ember fejében, ha egy komoly rally autót képzel el. Azt hittem, hogy van fogalmam az autóról a teszt előtt is, de még annál is jobb volt. Ez egy olyan autó, melyet fantasztikusan lehet vezetni, ha pedig komoly munkát raksz bele, akkor még nagyon komoly eredményeket is lehet elérni vele. A 245 lóerő és 400 Nm nyomaték komoly különbséget jelent a Rally4-es Fordhoz képest.” 

Friss