2024. március 28. 11:39

KezdőlapWRCVáltoztat a Toyota 2023-ra a felállásán? 

Változtat a Toyota 2023-ra a felállásán? 

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője elárulta, változtatnak-e csapatfelállásukon a jövő évi Rally Világbajnokságra. 

Idén Kalle Rovanpera, Elfyn Evans és a második csapatban Takamoto Katsuta is minden Rally Világbajnoki futamon indulhat a Toyotával, míg Sébastien Ogier csak bizonyos versenyeken indul, távollétében pedig Esapekka Lappi vezeti a japán gyártó fő csapatának harmadik autóját. 

Jari-Matti Latvala pedig bepillantást engedett a 2023-as tervekbe. 

“Sébastien Ogier említette korábban, hogy szeretne ismét indulni a Monte-Carlo Rallyn – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője a Rallit.fi oldalnak. – Erről azonban még végleges döntés nem született. Idén jól működött, hogy a harmadik autónkat Ogier és Esapekka Lappi vezette, ezért ez jövőre is megoldás lehet. Erről azonban nem nekem kell döntenem, hanem a Toyota központjában döntenek.” 

Latvala elégedett az idei szezonnal. 

“Szerintem az idei szezon jól alakult és úgy tűnik, hogy nálunk vannak a legjobb versenyzők. Nem látok okot arra, hogy jövőre változtassunk a felálláson. Az, hogy négy autót tudunk-e indítani a fő csapatban, az pedig csak a költségvetésen múlik.” 

Idén Kalle Rovanpera szerezte a Toyota minden győzelmét, nyolc versenyből ötöt megnyerve a világbajnoki cím kapujában áll, míg Elfyn Evans a vb pontverseny negyedik helyét foglalja el, Takamoto Katsuta pedig az ötödik. A japán gyártó fő csapatának harmadik autójával Sébastien Ogier eddig három versenyen állt rajthoz és legjobb eredményét a Montén érte el, ahol a második lett, míg Esapekka Lappi öt versenyen állt eddig rajthoz és Svédországban, valamint Finnországban is dobogón zárt. 

A Toyota a gyártók pontversenyében 88 pont előnnyel vezet.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss