2024. május 03. 19:55

KezdőlapWRCLatvala: Számítottam már Rovanpera balesetére

Latvala: Számítottam már Rovanpera balesetére

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője szerint Kalle Rovanpera balesete már a levegőben lógott, hiszen senki sem képes minden versenyen tökéletes teljesítményre. 

Kalle Rovanpera megnyerte az Ypres Rally első szakaszát, majd a szervezők úgy döntöttek, hogy a második szakasz rajtját elhalasztják 4 perccel, és a versenyzők ezt követően négy perc különbséggel rajtolnak. 

A változásról csak a rajtban állva értesült a vb éllovas finn páros, akik így hidegebb gumival indulhattak a második szakaszon, ahol megtörtént a baleset. 

Jari-Matti Latvala szerint Kalle Rovanpera balesetére már számítani lehetett, hiszen hét-nyolc tökéletes versenye volt már idén és senki sem képes egy teljes szezonon át tökéletes teljesítményt nyújtani. 

“A balesetben szerencsére senki sem sérült meg és ez a lényeg  mondta a Dirtfishnek a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője.  Nagy ütést kapott az autó eleje, majd ezt követően jött a borulás, és ha van borulás is, akkor már jobb a helyzet. Egy sérülés sokkal inkább bekövetkezhet egy hirtelen megállás után, borulásnál van az autónak ideje kiforogni magát. A baleset felvételén az látható, hogy alulkormányozoptt lesz az autó és szélesre megy, egy jön az árok, ahol megakadt az autó és következett a borulás. Nem hiszem, hogy a rajt előtti feszült vita befolyásolta volna baleset bekövetkeztét, hiszen Kalle Rovanpera a rajt után teljesen kizárja a külvilágot és a részeredményei is rendben voltak. Ha azt nézzük, Kalle nyolc tökéletes versenyt teljesített. Na jó, a Monte még nem volt tökéletes. Senkisem képes tökéletes szezonra, még a nagy bajnokok is el-elkövettek egy-egy hibát. Gondoljunk csak Sébastien Ogier-ra, vagy Sébastien Loebre. Én már számítottam Kalle balesetére emiatt.” 

Latvala hozzátette, hogy az autó szervizbe való érkezése után megnézik, és próbálják felkészíteni a folytatásra, amit igazán csak a bukócső sérülése akadályozhat meg. 

Friss