2024. április 25. 10:00

KezdőlapWRCItt a tuti befektetés: exgyári Corolla WRC

Itt a tuti befektetés: exgyári Corolla WRC

-

Eladó egy eredeti Toyota Corolla WRC. Az autót korábban Carlos Sainz és Louis Moya használta.

WRC-t venni jó. Tessék csak megkérdezni Bútor Robit, Schubit vagy Csík Zolit. Mostanában befektetésnek is kiváló, legalábbis erre külön felhívja a figyelmet a KG Motorsport hirdetése, amelyben egy gyári Toyota Corolla WRC-t kínálnak.

A szövegben nem térnek ki rá, hogy pontosan melyik autóról van szó, ha hiteles a dekoráció akkor ez a 609-es alvázszámú Corolla, amivel Carlos Sainz és Louis Moya 1998-ban megnyerte a Monte Carlo Rallyt. Utána hetedikek lettek a Catalunya Rallyn, majd Új-Zélandon ismét a dobogó tetejéig repítette őket a Corolla.

Ausztráliában már Freddy Loix lett hatodik ezzel a kocsival, majd a szaúdi Toyota csapathoz került. A szaúdi rallyversenyző rögtön megtapasztalta, hogy WRC-t vezetni nem könnyű, első versenyén tetőre tette a jobb sorsra érdemes versenyautót. Abdullah Bakhashab azonban nem adta fel, 99-ben elindult az Acropolison is ahol nyolcadik lett.

Corolla WRC
foto: motorsportauctions.com

A Corolla WRC ezután nyugat-európai vándorútra indult, dán, francia, holland, belga tulajdonosai is voltak. Ismertebb név közülük az a Kristian Poulsen, aki mostanában a túraautóversenyeken látható.

A korábban K-AM 307-es rendszámmal versenyző Corolla WRC eddig 78 versenyen indult, 16 futamon győztes autó volt, és 31 alkalommal jutatta a dobogóra a versenyzőket.

Az autó árát nem árulták el a hirdetésben, csak annyit közöltek, hogy a főbb komponensek keveset futottak, remek állapotban van a kocsi és jár hozzá egy pótalkatrész csomag is.

Corolla WRC
foto: motorsportauctions.com

Friss