2024. április 25. 13:03

KezdőlapWRCMegvan Bulacia helyettese az Acropolisra

Megvan Bulacia helyettese az Acropolisra

-

Eyvind Brynildsen helyettesíti majd a sérült Marco Bulaciát az Acropolis Rallyn a Toksport WRT WRC2-es csapatában.

A kétszeres nemzeti bajnok norvég egy Škoda Fabia Rally2 Evo-val készül a német csapatnál, miután Bulacia visszalépett a világbajnokság 10. fordulójából. Brynildsen honfitársát, Andreas Mikkelsent fogja támogatni.

Bulacia a hónap elején súlyos balesetet szenvedett a Van Staden Rallyn, amely az Ypres Rally Belgium tesztversenye volt.

A fiatal bolíviai ezt követően teljesítette az Ypres Rallyt, 11. lett a WRC2-ben, de kényelmetlenül érezte magát az autóban, és úgy döntött, hogy kihagyja a görögországi brutális murvás pályákat, hogy mielőbb teljesen felépüljön.

Brynildsen nem először lép be a csapatba az utolsó pillanatban. Tavaly hasonló szerepet töltött be az Arctic Rallyn, amikor Bulacia vízumproblémák miatt nem tudott elutazni a versenyre. Jól sikerült a beugrás, a norvég negyedik lett a WRC2-ben.

„Először is minden jót kívánok Marcónak a felépüléshez” – mondta Brynildsen. „Nagyon alázatos és büszke vagyok, hogy ismét megkaptam ezt a lehetőséget. Nagy köszönetet kell mondanom a Škodának és a Toksportnak, hogy hittek bennem. Megkérdezték, hogy jönnék-e, és természetesen igent mondtam – a rally a legjobb dolog, amit ruhában csinálhatsz! Biztos vagyok benne, hogy jól döntöttek, és mindent megteszek, hogy büszkék legyenek rájuk.”

„Háromszor vagy négyszer jártam az Akropoliszon. Ez egy kemény, hosszú rally, és úgy gondolom, hogy a pénteki nap különösen nehéz lesz mivel egész nap nem lesz szerviz. Szóval az egyensúlyt kell megtalálni a következetesség, a gyorsaság és a bajok elkerülése között”tette hozzá.

Brynildsen elismerte, hogy bár szívesen versenyezhetne gyakrabban a WRC-ben, anyagi okok akadályozták abban, hogy rendszeres programot állítson össze. Ennek ellenére a 34 éves versenyző az évek során több kisebb kategóriában elért dobogójával bizonyította, hogy képes az élmezőnyben harcolni

„Mindig azt mondom, hogy ez lesz az utolsó rallym, mert olyan nehéz megtalálni a költségvetést, hogy ezen a szinten versenyezz, és szinte minden héten gyakorolni kell. Nagyon-nagyon jó lenne rendszeresen versenyezni azzal a tapasztalattal, amivel most rendelkezem, de realistának is kell lennem, és meg kell értenem, hogy nagyon nehéz ezen a szinten elindulni. Nagyon boldog vagyok, hogy visszatértem, és biztos vagyok benne, hogy jó munkát tudunk végezni a csapatért.”

A WRC2 nevezőinek száma az Acropolison az egyik legmagasabb a kategória történetében, 35 páros adta le a nevezését.

Eyvind Brynildsen
foto: Eyvind Brynildsen
Forrás:wrc.com

Friss