2024. április 25. 15:05

KezdőlapWRCGreensmith edzője: Breent el szeretné távolítani az M-Sport 

Greensmith edzője: Breent el szeretné távolítani az M-Sport 

-

Igazán érdekes nyilatkozatot tett Gus Greensmith edzője, Kristian Sohlberg, aki komolyabban is belelát az M-Sport tevékenységébe. 

Craig Breen a Szardínia Rally után komoly völgybe került, sorozatban negyedik versenyén követett el hibát az Ypres Rallyn történt balesetével. 

A lehetséges okokról egy Twitch adásban adott magyarázatot Kristian Sohlberg, Gus Greensmith edzője, aki munkájának köszönhetően komolyabban is belelát az M-Sportnál folyó történésekbe. 

Az Ypres Rally után küldtem egy hosszú üzenetet Craig Breennek”mondta Kristian Sohlberg. „A reakció meglepő volt, Craig megköszönte, hogy valaki foglalkozik vele. Szóról szóra nem szeretném elmondani, hogy mit beszéltünk, de Craig egyértelmű jelét adta, hogy őt okolja minden rossz miatt az M-Sport. 

Sohlbergnek az az érzése, hogy az M-Sport vezetése, Malcolm Wilson és Richard Millener el szeretné távolítani az ír versenyzőt, akinek azonban 2023-ra is érvényes szerződése van. 

Hihetetlen az a bánásmód, amiben Craig részesül az M-Sportnál. Breennek nincs szüksége az M-Sporttól kapott fizetésre, anélkül is boldogan megtudna élni. Breen helyében már megmondtam volna a főnököknek, hogy ha nem elégedett a teljesítményével, akkor üljön ő az autóba és mutassa meg. Gyakorlatilag úgy bánnak Breennel, ahogy tették azt Teemu Suninennel. A belga kiesés után sem Malcolm, sem pedig Rich nem szólt hozzá. 

Sohlberg, aki korábban a Mitsubishi gyári versenyzője volt, azt is elárulta, hogy az Ypres Rally előtti teszt sem volt felhőtlen. 

Breen autója az teszt során állandóan meghibásodott, talán 30 km-t tudott tesztelni. Gus-szal ugyanez volt a helyzet, de ő legalább 60 km-t tesztelhetett. Mindenki tudja, hogy mennyire fontos egy verseny előtti teszt, és mennyire fontos, hogy a különböző programokat végig tudják csinálni a versenyzők. 

Korábban felröppent az a hír, miszerint Ott Tanak jövőre az M-Sporthoz igazolhat, Sohlberg szerint vele már nem tudná megtenni azt az csapatvezetés, amit Breennel tesz. 

Craig túlságosan kedves. Malcolm Wilson pedig élve felfal egy ilyen kedves embert. Craignek sokkal jobban ki kellene nyitnia a száját, mert Ott Tanak majd meg fogja mondani, ha nem jönnek az eredmények, hogy jó autót kér a jó eredményekhez. Craignek tudnia kellene nemet mondani bizonyos dolgokra. 

Friss