2024. április 27. 06:38

KezdőlapWRCWRC Promoter: 2023 nagy kihívás lesz logisztikai szempontból 

WRC Promoter: 2023 nagy kihívás lesz logisztikai szempontból 

-

Simon Larkin, a WRC Promoter vezérigazgatója egy interjú során elárulta, komoly kihívás összeállítani a jövő évi vb naptárt a logisztika miatt. 

Simon Larkint az Autóhebdo francia lap kereste meg, amelynek arról beszélt, hogy jövőre mindenképp 14 versenyt szeretnének rendezni, és továbbra is 8 Európai és 6 azon kívüli futamot tartanának a WRC-ben. 

“Amióta átvettük a WRC irányítását mindig az volt a célunk, hogy különböző földrészeken tartsuk a versenyeket – mondta a WRC Promoter cég vezérigazgatója. – Jövőre ezt úgy tűnik, hogy megvalósíthatjuk, ez azonban komoly logisztikai kihívást jelent. Dél-Amerikából Kenyába korábban 40-45 nap alatt elszállítani a felszereléseket, ez azonban mostanra 70-80 napra nőtt.” 

Éppen ezért várhatóan változni fog a Szafari Rally időpontja, mert ha továbbra is júniusban rendeznék az afrikai fordulót, akkor nem lehetne áprilisban vagy májusban Amerika területén versenyt rendezni. Márpedig jövőre Mexikó visszatérése biztosnak tekinthető, de Argentína és/vagy Chile is várhatóan bekerül a naptárba. 

“Logisztika szempontjából komolyan meg kell fontolnunk a versenyen idejeit, várhatóan a kenyai verseny időpontja ezért változni fog – mondta Larkin. – Elegendő időt kell hagynunk a tengeri szállításnak.” 

Larkin végül azt is elmondta, hogy mindenképp szerettek volna egy versenyt a Közel-Keleten is, amelyre Szaúd-Arábia bizonyul a legjobb helyszínnek. 

A 2023-as WRC szezon január 19-22. között a Monte-Carlo Rallyval indul, majd Svédország követi februárban. 

Friss