back to top
2024. október 27. 02:28

KezdőlapWRCMikkelsen: WRC csapatok! Görögország után szabad vagyok 

Mikkelsen: WRC csapatok! Görögország után szabad vagyok 

-

Andreas Mikkelsen még egy versenyen indul a Toksport WRT csapatával a WRC2-ben, aztán készen áll Rally1-es autóba ülni. 

Andreas Mikkelsen korábban három versenyt nyert és háromszor zárt a vb harmadik helyén a Rally Világbajnokságon a Volkswagen Motorsporttal. A német gyártó kilépése után azonban a Citroennél és a Hyundai Motorsportnál is versenyzett, majd tavaly Európa-bajnoki, és WRC2-es bajnoki címet is szerzett, idén pedig a Toksport WRT-vel a WRC2-es cím megvédésére törekszik. 

A norvég versenyző, aki 2020-ban a Topp-Cars Skodájával is versenyzett, azonban emlékeztette a WRC gyártóit, hogy az idei Acropolis Rally után szabaddá válik. 

“Hajlandó vagyok bármelyik WRC csapattal tárgyalni, de erre még nem került sor – mondta a 33 éves versenyző a Dirtfishnek. – A Skodával még egy versenyem, az Acropolis Rally van, majd utána szabaddá válok. Ugyanakkor a Skodával úgy egyeztem meg, hogy ha felkérésem lesz WRC gyártótól, akkor engedik, hogy elmenjek.” 

Mikkelsen kész lenne részmunkaidőben is Rally1-es autót vezetni. 

“Nem látom akadályát a részmunkaidőnek. Idén láthattuk Esapekka Lappit is, hogy Svédországban beszállt a Rally1-es autóba és azonnal dobogón zárt. Szerintem én is képes lennék hasonló teljesítményre.” 

Korábban az M-Sport kijelentette, hogy szeretne egy versenyképesebb versenyzőt szerződtetni, ugyanakkor ennek a versenyzőnek a bajnoki címre esélyesnek kellene lennie. 

“Csak akkor szeretnénk változtatni a felálláson, ha sikerülne egy bajnoki címre esélyes versenyzőt szerződtetni – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke. – Egyébként inkább olyan fiatal versenyzőnek szeretnénk lehetőséget adni, aki előtt 5-10 év WRC karrier is állhatna, nem pedig csak 1-2 év.” 

Andreas Mikkelsen, ERC
Fotó: FIA ERC

Friss