2024. április 26. 01:00

KezdőlapWRCNeuville: Cél a 2013-as eredmény megismétlése 

Neuville: Cél a 2013-as eredmény megismétlése 

-

Thierry Neuville utóbbi versenyei nem sikerültek jól, azonban a belga versenyző bízik benne, hogy az idei Acropolis Rallyn megtudja ismételni kilenc évvel ezelőtti eredményét, amikor a dobogón zárt. 

Thierry Neuville 2012-ben még a Citroen Junior csapatával indult először Görögországban, és zárt a hatodik helyen. Egy évvel később azonban az M-Sport versenyzőjeként már harmadik lett. Tavaly pedig a nyolcadik helyen ért célba a Hyundaijal.

“Az Acropolis Rally komoly kihívás lesz – mondta Thierry Neuville. – Várhatóan nagyon meleg lesz, a szakaszok pedig nagyon durvák. Ráadásul a versenynapok is nagyon hosszúak lesznek, korán kezdünk és későn fejezzük be a napokat. Az autókat a nehéz pályák, minket pedig az autóban a hőség fog próbára tenni. Nagyon jó emlékeim vannak a múltból a versenyről, mert 2013-ban dobogón is tudtam zárni. Szeretnénk ezúttal is jól szerepelni, és a dobogóért harcolni.” 

Neuville legutóbbi versenyei nem sikerültek elég jól, így a vb második helyéről a negyedikre esett vissza, így azonban jobb úton rajtolhat a görög verseny első napján, mint a riválisai. 

Az idei Acropolis Rallyn 16 szakasz vár a versenyzőkre, melyek versenytávja összesen 303.3 km, amik teljesítését a 30 fok feletti meleg nehezíthet meg a versenyzők és az autók számára egyaránt. 

Friss