2024. április 26. 22:24

KezdőlapWRCOgier visszatér oda, ahol csaknem első győzelmét aratta 

Ogier visszatér oda, ahol csaknem első győzelmét aratta 

-

Sébastien Ogier idei negyedik versenyére készül a mikor a Monte-Carló Rally, a Portugál Rally és a Szafari Rally után rajthoz áll az Új-Zéland Rallyn is. 

A nyolcszoros világbajnok és címvédő Sébastien Ogier idén csupán részmunkaidőben versenyez a Rally Világbajnokságon és az eddigi három versenye közül a Monte-Carlo Rallyn egy utolsó előtti szakaszon szerzett defekt miatt a második, míg a kenyai Szafari Rallyn negyedik helyen ért célba. 

A világbajnokság kilencedik helyén álló francia versenyző következő versenye az Új-Zéland Rally lesz szeptember és október fordulóján jelentette be a versenyszervező által kiadott közleményben. 

“Az Új-Zéland Rally a kiemelt versenyek között szerepelt azon listán, melyen az idei futamaim szerepeltek – mondta Sébastien Ogier. – Egyszer már indultam ezen a versenyen és nagyon tetszett. Nagyszerű pályák vannak, melyek a legjobbak között szerepelnek a rallysportban. A versenyt körülvevő környezetbe pedig beleszerettem.” 

A toyotás versenyző 2010-ben már csaknem nyerni tudott Új-Zélandon, azonban az utolsó szakaszon megforgott, és végül jelenlegi csapatvezetője, Jari-Matti Latvala szerezte meg a győzelmet. 

“Igazán nehéz pillanat volt az a vereség, hiszen akkor még az első győzelmemért hajtottam, ami fontos lépés lett volna a karrieremben. Szerencsére pár héttel később Portugáliában sikerült nyernem. Hiányzott már az Új-Zéland Rally, ezért is térek idén vissza, és bár már csak részmunkaidőben versenyzem, biztos vagyok benne, hogy versenyképes leszek.” 

Friss