2024. április 25. 23:42

KezdőlapERCLettország 2024-ben rendezne WRC futamot 

Lettország 2024-ben rendezne WRC futamot 

-

Jövőre 14-re emelkedik a Rally Világbajnoki futamok száma, nyolc Európai és hat azon kívüli versenyt szeretnének tartani. A rendezők közé pedig 2024-ben egy új ország, Lettország is csatlakozna. 

A Rally Világbajnokság népszerűségét jól jelzi, hogy még úgy is kevés a hely, hogy 2023-ban már az ideinél egy versennyel többet, 14-et rendeznek. 

Mindezt úgy osztanák el, hogy nyolc futam lenne Európában, hat pedig azon kívül. 

Jelenleg még nem ismert a 2023-as naptár, azonban annyi biztos, hogy január 19-22. között a Monte-Carlo Rallyval indul a szezon, majd február 9-12. között rendezik a Svéd Rallyt. 

A Brittilehti Motorsport News információi szerint az öregkontinensen Horvátországban, Portugáliában, Szardínián, Észtországban, Finnországban, Görögországban, és Spanyolországban rendeznének versenyt, míg Mexikóban, Kenyában, Új-Zélandon, Japánban, valamint Szaúd-Arábiában rendeznék az Európán kívüli versenyeket. 

Azonban a meglévő helyeknél sokkal több a rendezni kívánó ország, nemrég számoltunk be, arról, hogy Európában Csehország is jelentkezett, továbbá Korzika és Ciprus is szeretne a vb naptárba kerülni. 

Lettország 2024-ben szeretne már futamot rendezni, amire már egy bizottságot is felállítottak, melynek a rendezés kiharcolása a feladata. 

Lettország eddig csak a Rally Európa-bajnokság naptárában szerepel, mégpedig 2013 óta, ahol az első évben még Liepaja és Ventspils közösen rendezett versenyt, majd a második évtől Liepaja ad otthont a futamnak. 

A tempós pályáiról híres versenyt 2013 és 2015 között havas, majd 2016-tól murvás pályákon rendezik. 

Friss