2024. április 19. 06:48

KezdőlapWRCEzért csúszik a Skoda Fabia RS Rally2 debütálása 

Ezért csúszik a Skoda Fabia RS Rally2 debütálása 

-

Michal Hrabanek, a Skoda Motorsport vezetője elárulta, hogy mi is az oka, hogy a gyár legújabb autója, a Skoda Fabia RS Rally2 debütáló versenye csúszik. 

A debütáló autó már régen készen áll a Skoda Motorsport központjában, azonban a legelső versenyének ideje még nem tudott eljönni. 

Pedig először a Finn Rallyn mutatkozott volna be a vb-n az új autó. 

“Mindannyian tudtuk, hogy az új autó Finnországban való debütálása komoly lökés lett volna a megrendelések szempontjából is – mondta Michal Hrabanek, a Skoda Motorsport vezetője a Dirtfishnek. – Jelenleg nem tudjuk, hogy hol lesz a debütáló verseny.” 

Az okra pedig bárki rá tud jönni, ha belegondol a világ jelenlegi helyzetére, háború Ukrajnában, globális infláció és a Brexit hatásai komolyan befolyásolták az alkatrész beszerzést. 

“A szükséges alkatrészek 90-95%-a jelenleg raktáron van, de még mindig vannak olyan alkatrészek, melyekre szükségünk van és nem tudjuk beszerezni. Ha sort kerítenénk a debütáló versenyre, majd 1-2 autót leszállítanánk a megrendelőknek, akkor sokkal több elégedetlen vásárlónk lenne, mint elégedett. Ezt nem szeretnénk. Néhány alkatrésznek csak egyetlen beszállítója van, és problémával bajlódnak.” 

Ezért fontos döntést hozott a cseh gyártó. 

“Jelenleg el kellett felejtenünk az új autót és a régi autók versenyeztetését igyekszünk fenntartani. A régi autókkal versenyzők sok pénzt öltek járműveikbe, ezért ezeket az autókat próbáljuk ellátni jelenleg. Amikor elkezdjük a versenyeztetését az új autónak, akkor nem szeretnénk azonnal le is állni vele, mert hiány alakul ki valamiből.” 

Lehet a Spanyol Rally a debütáló verseny? 

“50-50% az esélye ennek, de inkább vagyok pesszimista, mint optimista ezzel kapcsolatban. Nem feltétlenül ragaszkodunk, ahhoz, hogy egy vb futam legyen a debütáló verseny. Amikor megoldódnak az alkatrész problémák, akkor lehet a debütáló verseny cseh, német vagy olasz verseny is. A legfontosabb, hogy készen álljunk az új autó ellátására is. Először öt autót szeretnénk leszállítani, amit a Toksport WRT fog megkapni. Ők segítenek az első versenyeken való indulás során, hogy minden rendben van-e az autóval, és ha esetleg változtatnunk kell, akkor még meg tudjuk tenni, mielőtt széles körben kezdjük el kiszállítani. Ha elegendő alkatrészünk lesz öt autóhoz, akkor fogunk készen állni a debütáló versenyre is.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss