2024. április 19. 02:57

KezdőlapWRCLatvala: Nem lesz könnyű, de nyerni szeretnénk 

Latvala: Nem lesz könnyű, de nyerni szeretnénk 

-

Miután a Toyota tavaly nyerni tudott a görög Acropolis Rallyn Kalle Rovanpera révén, idén is ezt az eredményt célozza meg. 

Kalle Rovanpera tavaly nyerni tudott a Toyotával az Acropolis Rallyn, úgy, hogy először indult Görögországban. 

Idén a japán gyártó még inkább ezt az eredményt célozza meg, miután a hazai versenyén, Finnországban, majd a belga Ypres Rallyn is a második helyet szerezte meg Kalle Rovanpera és Elfyn Evans révén. 

“Az elmúlt két versenyen is közel voltunk a győzelemhez, azonban most valóban szeretnénk megszerezni – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – Ezt azonban nem lesz könnyű elérni. Az Acropolis Rally egy legendás verseny és nagyszerű, hogy tavaly visszatért a naptárba. Tavaly láthattuk, hogy az utak már nem annyira durvák, mint a múltban. Kalle Rovanpera 2021-ben egy nem szokványos versenyen tudott nyerni, hiszen nedves körülmények voltak, ami nem jellemző Görögországra. Idén még nehezebb dolga Lesz Kallénak, mert elsőként kell pénteken indulnia, ezt a kihívást azonban korábban nagyon jól kezelte. Elfyn Evans és Esapekka Lappi is jó formában érkezik a versenyre, bízunk benne, hogy folytatódik jó teljesítményük.” 

A Toyota Gazoo Racing 88 pont előnnyel érkezik Görögországba a gyártók bajnokságában a Hyundai Motorsportot megelőzve, míg Kalle Rovanpera 72 pont előnnyel rendelkezik a versenyzők bajnokságában, így akár a vb címet is bebiztosíthatja.  


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss