2024. április 25. 19:31

KezdőlapWRCA Rally Világbajnokság mezőnye visszatér az athéni Olimpiai Stadionba 

A Rally Világbajnokság mezőnye visszatér az athéni Olimpiai Stadionba 

-

A 2022-es Acropolis Rally csütörtök esti szuperspeciál szakaszát az athéni Olimpiai Stadionban rendezik, amire utoljára 2006-ban volt példa. 

17 évvel ezelőtt elképesztő hangulatban tehette meg az első kilométereket az Acropolis Rally mezőnye, az athéni Olimpiai Stadionban, ahol 60 ezer néző nézte a verseny nyitó szakaszát. 

Persze volt árnyoldala is a szuperspeciálnak, hiszen Lamiából 214 km-t egy 2,4 km-es szuperspeciál szakaszért kellett a mezőnynek utaznia, majd a nyitó szakaszt követően Athénból vissza Larniába. 

Idén ezt a problémát úgy oldották meg a szervezők, hogy a mezőny az Athéntól 65 km-re fekvő Loutrakiba utazik a szuperspeciál után, ahonnan csak másnap mennek vissza Lamiába. 

Ennek köszönhetően mindenki gondtalanul kiélvezheti az Olimpiai Stadionban majd tapasztalható fantasztikus hangulatot. 

A verseny nyitó szakaszára magyar idő szerint 19:08-kor kerül sor Athénban, majd a pénteki első szakaszt 06:53-kor rendezik Loutrakiban, majd következik a Harvati szakasz a Loutraki szakasz ismétlése előtt. A program három szakasz egyszeri teljesítésével folytatódik, majd a nap végén már Lamiában lehet szervizelni. 

Friss