2024. április 26. 01:32

KezdőlapWRCAz Acropolis Rally pályáiról alkotott vélemények a pályabejárás után

Az Acropolis Rally pályáiról alkotott vélemények a pályabejárás után

-

Kalle Rovanpera már az Acropolis Rally előtt tudja, hogy a nyitó napon nagyon nehéz dolga lesz, mivel a körülmények teljesen mások lesznek, mint tavaly. 

Különleges körülményekkel tért tavaly vissza az Acropolis Rally a világbajnokságra, hiszen nedves körülmények között kellett a versenyzőknek teljesíteni a szakaszokat, amiből végül Kalle Rovanpera jött ki győztesen. 

Idén azonban más lesz a helyzet, hiszen nagy melegben és száraz körülmények között zajlik majd a hétvége. 

Kalle Rovanpera is jól tudja, hogy nehezebb helyzetben lesz elsőként indulva az első napon. 

“Az utak állapota jó, kivéve néhány részt, melyek durvábbak lesznek, mint tavaly – mondta Kalle Rovanpera a pályabejárást követően. – Az utak felülete sokkal keményebb és sok a kő is helyenként. Pénteken nagyon nehéz helyzetben leszünk.” 

A vb második Ott Tanak azonban elégedett a tapasztaltakkal. 

“Jó állapotban vannak a szakaszok – mondta a 2019-es világbajnok. – Néhol még nedves volt egy-egy szakasz, de ez semmi drámát nem jelent.” 

A vb negyedik Thierry Neuville szerint a szakaszok igencsak sokfélék. 

“A pályák a sima és durva szakaszok keveréke – mondta a Hyundai belga pilótája. – Vannak gyorsabb, kanyargósabb és keskeny pályák is. Igazából minden szakaszból kapunk egy keveset. Valószínűleg száraz verseny lesz. Bízunk benne, hogy az első napon jó lesz a rajthelyünk, aztán meglátjuk, hogy mit tudunk kihozni belőle.” 

Esapekka lappi durvább pályákra számított. 

“Nem olyan durvák a pályák, mint amire számítottam – mondta a finn toyotás. – A szakaszok ugyanolyan jó állapotban vannak, mint nyolc éve. Sok helyen találkoztunk nedves részekkel, de bízom benne, hogy a versenyre felszárad, mert a sár nem olyan vicces. Kelleni fog egy kis szerencse, hogy ne sérüljön az autó, vagy ne kapjunk majd defektet.” 

Sébastien Loeb is durvább szakaszokra emlékszik a múltból. 

“Nagyon sok az új szakasz számomra – mondta a kilencszeres rally világbajnok. – Nehéz jó és pontos itinert írni, ugyanakkor nem annyira durvák a szakaszok, mint régen.” 

Friss